Milli Takım'dan tarihin en kötü performansı!

EURO 2020'ye eksi 7 averajla grup sonuncusu olarak veda eden Milli Takım, Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en kötü performansını sergiledi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2021 15:51 GÜNCELLEME 21.06.2021 15:57 MİLLİ TAKIMLAR
Milli Takım'dan tarihin en kötü performansı!

A Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu'nda İsviçre'ye 3-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Üç mağlubiyet alıp grubu sıfır puanla tamamlayan Milli Takım bu turnuvada 8 gol yiyip 1 gol attı. A Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda en kötü performansı sergilediği EURO 2020'yi -7 averajla tamamladı. 

İlk kez katıldığı EURO 1996'da aynı grupta yer aldığı Portekiz, Hırvatistan ve Danimarka'nın ardından grubu sonuncu tamamlayan Türkiye, 3 maçta 3 mağlubiyet alarak turnuvayı puansız kapattı. 5 gol yiyip hiç gol atamayan milli takım turnuvaya -5 averajla veda etti. 

İlk çeyrek final

Türkiye'nin ikinci kez yer aldığı Avrupa Futbol Şampiyonası olan EURO 2000'de İtalya'nın lider tamamladığı B Grubu'nu Belçika ve İsveç'in önünde ikinci sırada tamamladı. Bu turnuvada 3 gol atıp 2 gol yiyerek +1 averajla grup aşamalarını tamamladı. 3 maçta 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Türkiye 4 puan topladı. Gruplardan ikinci olarak çıkan milli takım çeyrek finalde Portekiz'e 2-0 yenilerek EURO 2000'e veda etti. 

Avrupa üçüncülüğü

A Millilerin katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonaları arasında en büyük başarıyı yakaladığı turnuva EURO 2008'de Portekiz, Çekya ve İsviçre ile mücadele etti. Gruplarda 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Milli Takım lider Portekiz'in arkasında grup ikincisi olarak çeyrek finale yükseldi. EURO 2008'de A Grubu'nda mücadele eden A Milliler 5 gol atıp 5 gol yiyerek grubu 0 averajla tamamladı. Çeyrek finalde Hırvatistan ile karşılaşan Milli Takım, rakibini penaltılarda yenerek yarı finale çıkma başarısı gösterdi. Yarı finalde Almaya ile karşılaşan Türkiye, 3-2 yenildi ve Avrupa üçüncüsü olarak tarihe geçti. 

EURO 2012'ye eleme aşamasında veda eden Ay-Yıldızlılar EURO 2016'ya katılmaya hak kazandı. EURO 2016 D Grubu'nda Hırvatistan, İspanya ve Çekya ile mücadele eden Milli Takım, grup üçüncüsü olarak turnuvaya veda etti. Bu turnuvada 3 maçta 1 galibiyet, 2 mağlubiyet alan A Milliler 3 puan toplayabildi. Milli Takımın 2 gol atıp 4 gol yediği gruplarda -2 averajla turnuvayı sonlandı. 

En başarısız Avrupa Futbol Şampiyonası

Ay-yıldızlılar, EURO 2020 A Grubu'nda mücadele ettiği İtalya, Galler ve İsviçre'nin ardından grubu 4. sırada tamamladı. Üç mağlubiyet alarak grup sonuncusu olan Milli Takım, Avrupa Şampiyonları tarihindeki en kötü sonucu elde etti. Kalesinde 8 gole engel olamayan Türkiye, rakip kaleye sadece 1 kere gol atabildiği A Grubu'nu -7 averajla tamamladı.