Tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayette başa dönüldü!

Muğla'da diri diri yakılarak öldürülen Pınar Gültekin cinayetine ilişkin, müebbet hapis cezası alan sanık Cemal Metin Avcı hakkındaki karar; haksız tahrik, canavarca hisle ve tasarlayarak öldürmediği gerekçesiyle sanık lehine bozuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2025 13:23 GÜNCELLEME 02.02.2025 15:46 ÜLKE'DE BUGÜN
Tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayette başa dönüldü!
Tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayette başa dönüldü!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 16 Temmuz 2020'de üniversite öğrencisi Pınar Gültekin erkek arkadaşı tarafından diri diri yakılarak öldürüldükten sonra varil içerisine konulmuş, üzerine beton dökülerek ormanlık alana bırakılmıştı. 

Cinayete kurban giden Pınar Gültekin

CEZA 23 YILA İNDİRİLDİ 

Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına  çarptırıldı, sonra ise "haksız tahrik" indirimiyle cezası 23 yıla indirildi.

Cemal Metin Avcı hakkındaki karar Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından oy çokluğu ile bozuldu.

5 KİŞİ BERAAT ETTİ 

20 Haziran 2022'de Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 13'üncü duruşmada, cinayet sırasında yardım ettiği iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen Cemal Metin Avcı'nın erkek kardeşi Mertcan Avcı beraat etti.

Cemal Metin Avcı'nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, eski eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan ise, "Delilleri yok etme ve gizleme" suçlarını işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraat etti.

OLAY 

Katil zanlısı Cemal Metin Avcı'ya verilen haksız tahrik indirimi ve 23 yıl hapis cezası, kardeşine Mertcan Avcı hakkındaki beraat kararı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

Duruşma İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi'nde yapıldı. Heyet, sanık Cemal Metin Avcı'ya yerel mahkemece verilen haksız tahrik indirimi kararını kaldırdı.

23 yıl hapis cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi.

KARDEŞE 4 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ 

Sanık Avcı'ya, "Tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'ya da "Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçundan 4 yıl hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı.

 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR