Yalovalılar tuvalete gitmeye korkuyor!

Periyodik olarak yaşanan su kesintileri nedeniyle Yalova halkı ‘taşıma su’yla ihtiyaçlarını gideriyor

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2014 08:00 GÜNCELLEME 12.09.2014 08:45 Neler oluyor hayatta?
Yalovalılar tuvalete gitmeye korkuyor!

Kurak geçen yağış mevsiminin ardından neredeyse kuruma noktasına gelen Yalova Barajı kente su sağlamada etkinliğini yitirdi. Periyodik olarak yaşanan su kesintileri nedeniyle kent halkı adeta “taşıma su”yla ihtiyaçlarını gideriyor. Kentte kuaförler başta olmak üzere restoranlar ve pek çok işletme, marketlerden aldıkları litrelik sularla müşterilerine hizmet verirken vatandaşlar çeşmelere akın ediyor.

Yalova merkeze bağlı bazı mahallelerin de içinde olduğu pek çok bölgede yaşanan kesintiler nedeniyle vatandaşlar, köy çeşmelerinden ve marketlerden aldıkları sularla ihtiyaçlarını karşılıyor. Kentteki pek çok panoda tasarruf önlemleri konusunda vatandaşları uyaran afişler bulunurken 12 saate kadar uzayan kesintiler için Yalova sakinleri, “Tek bir damla bile bizim için önemli” diyor.

Pet şişeden abdest

Kentteki pek çok camide de cemaat abdest alırken yanlarında getirdikleri pet şişeleri kullanıyor. 

Tuvaletler kapalı tutuluyor

Yalova’daki restoranlarda da su kesintisi ilginç görüntülere sahne oluyor. Merkezde bulunan pek çok restoran su kesintilerine karşı çareyi tuvaletlerini kapalı tutmakta bulmuş. Ellerini yıkamak isteyen müşterilerine ise bir gün önceden doldurulan bidonlarla hizmet veriliyor. 

KAYNAK : Milliyet