Evsiz kalınca Atatürk'ten yardım istediler

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, belediye tarafından evleri yıkılan vaatandaşlar sokakta kaldı. Evsiz kalan vatandaşlar AtatürK'ten yardım istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2011 12:11 GÜNCELLEME 19.05.2011 12:11 Neler oluyor hayatta?
Evsiz kalınca Atatürk'ten yardım istediler

Karşıyaka ilçesinde 3 gün önce belediye tarafından evleri yıkılan vatandaşlar ortada kaldı. Evsiz kaldıklarını ve gidecek hiçbir yerleri olmadığı için sokakta yaşamaya devam ettiklerini belirten vatandaşlar, Atatürk'ün fotoğrafını karşılarına koyup, "Sesimizi hiç kimse duymuyor. Bizi bu şekilde mağdur bırakanlar yıkılan evlerimizin karşılığında bize bir daire vereceklerini söylemişlerdi. Fakat hiç haber vermeden geldiler ve evlerimizi yıktılar. Sokakta yaşamaya mahkum bırakıldık" diye dert yandılar.

Geçtiğimiz nisan ayında evinin vergi borcunu ödediğini ve bir ay olmadan evin yıkıldığını belirten 55 yaşındaki Mustafa Gündoğdu, "Daha geçen ay evimin vergi borcunu ödedim, evimi yıktılar. Ama hala faturalar geliyor. Olmayan evimin faturalarını ödemek zorunda kalıyorum. Bu nasıl olur. Ben bir anlam veremiyorum" dedi.

Önümüzdeki günlerde havaların yağmurlu olacağını duyduklarını belirten vatandaşlar, ne yapacaklarını bilmediklerini dile getirdiler. Çocuklarını okula gönderemediklerini açıklayan vatandaşlar, yetkililerden bir çözüm yolu beklediklerini ifade ettiler.

Belediye yetkilileri ise, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmayacağını, yasal sürecin işlediğini belirtti.

KAYNAK : İHA