Ezan sesinden etkilenip Müslüman oldu

Nevşehir'de ezan sesinden etkilenen Portekiz uyruklu Brezilya vatandaşı Carla Martoni Mendes, Müslüman oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2024 14:23 GÜNCELLEME 10.01.2024 14:23 ÜLKE'DE BUGÜN
Ezan sesinden etkilenip Müslüman oldu

Carla Martoni Mendes, tarihi ve turistik mekânları gezmek için geldiği İstanbul’da camileri gezdiğini, orada ezan seslerini duyduğunu ve etkilendiğini söyledi. Ardından Nevşehir’e geldiğini, burada da aynı şekilde ezanları ve selaları duyduğunu, özellikle Müslümanların inançlarını araştırdığını, bunlardan çok etkilendiğini söyledi. Müslüman olmak istediğini belirterek Nevşehir İl Müftülüğüne müracaat edin Portekiz uyruklu Brezilya vatandaşı Carla Martoni Mendes için İhtida Merasimi düzenlendi. Merasimde, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftü Vekili Selami Kurt tarafından İslam’ın temel inanç ve ibadet esasları ile ilgili bilgiler verildi. Ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Carla Martoni Mendes "Meryem" ismini almak istediğini söyledi. Carla Martoni Mendes’in, Müslüman olunca çok sevinçli ve çok mutlu olması, Kur’an-ı Kerimi alınca defalarca öpmesi ve bağrına basması merasimde duygu dolu anların yaşanması adına çok güzel bir tablo oluşturdu.

Merasim sonunda İl Müftü Vekili Selami Kurt, Müslüman olan Carla Martoni Mendes'i tebrik ederek, İhtida Belgesini takdim etti. Mendes'e Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu İspanyolca, Kur'an-ı Kerim Meali ile Portekizce ’İnancım, Peygamberim’ adlı kitaplar ve yine Portekizce hazırlanan broşürler hediye edildi.

KAYNAK : İHA
Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR