Mescid-i Aksa'nın avlusuna Sinagog istemi

İsrail Parlamentosu Knesset üyesi Mordehay Yogev, Mescid-i Aksa'nın avlusunun güney kesiminde Yahudiler için sinagog inşa edilmesi çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2013 15:35 GÜNCELLEME 15.05.2013 15:41 Ortadoğu
Mescid-i Aksa'nın avlusuna Sinagog istemi

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi'nin bugün (15 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'yı hedef alan kışkırtıcı propagandaların devam ettiği ve bunun son örneğinin Naftali Bennett liderliğindeki "HaBayit HaYehudi" (Yahudi Evi) Partisi üyesi milletvekili Mordehay Yogev'in yayınladığı makale olduğu, İsrailli milletvekilinin makalesinde Mescid-i Aksa'nın avlusunda sinagog inşa edilmesi çağrısında bulunduğu ifade edildi.

İsrailli milletvekili Mescid-i Aksa avlusunda sinagog inşa edilmesi çağrısında bulunurken, Yahudi yerleşimciler de Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri son baskınlar sırasında sözde heykel ile ilgili ayrıntılı haritalar dağıttı.

Bu arada, 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Yahudi yerleşimcilerin son zamanlarda Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlarda nitelik ve nicelik olarak artış olduğunu söyledi.

Knesset Başkanı'nın ibadet özgürlüğüyle ilgili açıklamalarının fanatik Yahudi cemaatlerinin baskınlarına siyasi örtü niteliğinde olduğunu kaydeden El-Hatib, baskınların emrivaki bir durum oluşturmayı amaçladığını ifade etti.

Filistinhaber