Esed güçleri fosfor bombasıyla vurdu

Esed'den fosfor bombalı müdahale... Suriye ordusuna ait savaş uçağının, Halep'in Urum Kebir beldesini bombalaması sonucu 7 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Saldırıda fosfor bombası kullanıldığı ileri sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2013 10:39 GÜNCELLEME 27.08.2013 12:45 Ortadoğu
Esed güçleri fosfor bombasıyla vurdu

Suriye ordusuna ait savaş uçağının, Halep'in Urum Kebir beldesini bombalaması sonucu, 7 kişi ölürken 50 kişi ise yaralandı. 

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Halep Medya Sorumlusu Yasir Ahmed yaptığı açıklamada, rejime ait savaş uçağının, kentin batısında yer alan Urum Kebir beldesindeki bir Kur'an kursunu bombaladığını, olayda 7 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını belirtti.

Saldırıda fosfor bombasının kullanılmış olabileceğini ileri süren Ahmed, ölenlerin vücutlarında şişme meydana geldiğini söyledi. Ahmed ayrıca, yaralıların beldedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını kaydetti.

internette yayınlanan bir görüntü ile ülkede kimyasal silah kullanıldığı iddialarına bir yenisi daha eklendi. Bir hastanede amatör kamerayla çekilen görüntülerde fosfor bombasına maruz kalanlara doktorlar tarafından uygulanan tedaviler görülüyor. Atılan bombanın etkisiyle neredeyse bütün vücutları zarar görmüş yaralıların durumları ise içler ürpertiyor.

İşte o görüntüler;

KAYNAK : Ajanslar