Pentagon Suriye'yi 72 saatte bitirecek

ABD'de Kongre Suriye'ye saldırıyı oylamaya hazırlanırken, Beyaz Saray'ın planları da somutlaşıyor. Los Angeles Times, ABD'nin somutlaşan Suriye planını yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2013 06:49 GÜNCELLEME 09.09.2013 06:49 Ortadoğu
Pentagon Suriye'yi 72 saatte bitirecek

 Los Angeles Times, Washington'ın Suriye'yi 72 saat boyu, çok yoğun bir bombardımanla vurmayı planladığını yazdı. İki yetkili, Suriye'nin ilk senaryoya kıyasla daha uzun süre boyunca vurulacağını ve açılış salvolarının ardından, kaçırılan veya yok edilemeyen hedeflerin tekrar tekrar vurulacağını söyledi. Bir yetkili, “Bir dizi saldırı düzenlenecek ve yapılacak değerlendirmeye göre devamı gelecek. Bunların hepsi 72 saatte tamamlanacak ve işimizi bitirdiğimiz zaman, bunu Suriye yönetimi de anlayacak” dedi.

‘MÜTTEFİKLERİMİZİ KORUYACAĞIZ”

Habere göre, Beyaz Saray son birkaç günde Pentagon'dan 50 hedeflik ilk listenin genişletilmesini de istedi. Bir yetkili, “Suriye'nin veya müttefiklerinden birinin ABD'ye veya müttefiklerine misilleme yapması” ihtimalinin de göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Yetkili, Pentagon'un böyle bir senaryo halinde Suriye'nin yeniden vurulmasını önerdiğini vurguladı. Haberde, Akdeniz'deki beş destroyerin yanı sıra Hava Kuvvetleri'nin de kullanılabileceği belirtildi. Los Angeles Times gazetesi, üç günlük plan hakkında, “ABD'nin Suriye'ye sadece asgari bir hasar vermek için bile daha fazla ateş etmesi gerektiği yönündeki kanı güçleniyor” yorumunu yaptı.

Akşam