IŞİD'den kadın ve et yasağı

Musul'da askeri üstte görevli olan Polis Şefi Eyad Tasi, IŞİD'in dışarıdan gelen ete yasak getirdiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2015 07:24 GÜNCELLEME 09.01.2015 07:24 Ortadoğu
IŞİD'den kadın ve et yasağı

Musul'un Başika kasabasındaki askeri üstte görevli olan Polis Şefi Eyad Tasi, yaptığı açıklamada, "IŞİD militanları, hiçbir şekilde ithal etin Musul'da satışına izin vermiyor. Bu kararın ardından sadece kent merkezinde üretilen etin tüketilmesine izin veriliyor. Bu da et fiyatının çok artmasına ve temin edilmesinde güçlüklere sebep oluyor" dedi.

KADINLARIN TESETTÜRSÜZ DOLAŞMALARI YASAK

IŞİD'in, Musul'da tesettürsüz dolaşmaya da yasak getirdiğini iddia eden Tasi, "Militanlar, kadınların örtünmeden dışarıya çıkmalarına izin vermiyor. Bu yönde sıkı tedbirlerin alındığı bilgisi elimize ulaştı. Tesettürsüz dışarı çıkanlar suçlu sayılacak" diye konuştu.

İŞİD'İN HALK ÜZERİNDEKİ BASKISI ARTIYOR

Hatırlanılacağı üzere Irak'ın ikinci büyük kenti Musul, 10 Haziran 2014'te terör örgütü IŞİD'in kontrolüne girdi. Dışarıyla bağlantısı kesilen kentteki hayat şartları kötüye giderken IŞİD'in, yerel halk üzerindeki baskıları artıyor.

ŞEHİR HALKI ZOR DURUMDA

Elektrik ve temiz içme suyunun yetersiz olduğu kentte, gıda yetersizliği devam ediyor. Birçok ürün karaborsadan iki üç katı fiyatına satılıyor. Musul halkı, doktor yetersizliği, tıbbi araç ve ilaç sıkıntısı nedeniyle sağlık hizmeti de alamıyor