Tikrit IŞİD'den geri alındı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, güvenlik güçlerinin, Tikrit merkezine ulaştığını, kentin güney ve batısının DAEŞ'ten temizlendiğini bildirdi

ABONE OL
GİRİŞ 31.03.2015 16:24 GÜNCELLEME 31.03.2015 17:28 Ortadoğu
Tikrit IŞİD'den geri alındı

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre İbadi, Tikrit'in güney ve batısının güvenlik güçleri ve koalisyon ülkelerinin hava desteği sonucu kurtarıldığını söyledi.

Açıklamada sözlerine yer verilen İbadi, "Güvenlik güçlerimiz, Tikrit'in tamamını ele almak için ilerliyor. Kenti kurtarma operasyonu, ordu, polis, Heşdi Şabi (Halk Toplulukları), aşiret güçleri ve halkın yardımıyla gerçekleşiyor" dedi.

"Tikrit'i kurtarma operasyonuna, DAEŞ'e karşı koalisyon ülkeleri uçaklarıyla destek verdi" diyen Başbakan İbadi, "Sivillerin korunması ve güvenlik güçlerine yönelik minimize edilmiş zararla sonuçlanan Tikrit'teki başarı tecrübesi ülkenin diğer bölgelerinde de uygulamaya sokulacak" diye konuştu.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı da polis güçlerinin, devrik lider Saddam Hüseyin'in "Başkanlık Sarayı" bölgesini, DAEŞ'ten geri aldığını, kente ulaşım noktasında stratejik öneme sahip Alem Köprüsü'nü ele geçirildiğini duyurdu.