Abdulfettah Sisi'den Türkiye açıklaması

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin Suriye'de askeri müdahaleye karşı olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2016 11:25 GÜNCELLEME 16.02.2016 11:25 Ortadoğu
Abdulfettah Sisi'den Türkiye açıklaması

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre Sisi, Fransızca yayımlanan haftalık Jeune Afrique dergisine verdiği mülakatında, Mısır'ın Suriye krizinin barışçıl çözümü ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunması konusunda sabit bir tutum sergilediğini ve ülkesinin Suriye'de askeri müdahaleye karşı olduğunu yineledi.

Suriye meselesini uzun süre ihmal ettiklerini ve durumun daha karmaşık bir hal aldığını belirten Sisi, "Eğer iki yıldır bir çözüm bulabilseydik şu anki duruma gelinmezdi. Suriye'nin yeniden inşası için yüz milyarlarca dolara ihtiyaç var. Libya örneğinde olduğu gibi. Silahlı grupların bölgeyi tehdit ederek genişlemesine izin verilmesi mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

''TÜRKİYE'NİN İÇİŞLERİN KARIŞMIYORUZ''

Türkiye ile ülkesinin gelecekteki ilişkilerine ve Ankara'nın Mısır yönetimini "darbe" olarak nitelendirmesine ilişkin de "Mısır, diğer ülkelerin içişlerine karışmaktan daima imtina ettiği gibi kendi içişlerine karışılmasına da karşı çıkıyor. Bizim tarafımızdan saldırganca açıklamalar yapılmadı" ifadesini kullandı.

Sisi ayrıca NATO'nun Libya'da DAEŞ karşıtı bir müdahalesi durumunda ülkesinin tutumunu ise şu şekilde açıkladı:

"Libya'da tüm çözümler görüşülmedikçe ve Libyalılar bu konuda istekli olduklarını açıkça ifade etmedikçe müdahale edemeyiz. Askeri müdahale Libya'da son çözüm olmalı."