Halep’i haritadan silecekler

Halep'in eski Valisi Abdurahman Dedem, Halep'in ortadan kaldırılmaya çalışıldığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2016 10:33 GÜNCELLEME 30.04.2016 13:08 Ortadoğu
Halep’i haritadan silecekler

Suriye'nin Halep şehrinde savaş dönemi boyunca bugün ilk kez Rus bombardımanları sebebi ile cuma namazı kılınmadı.

TARİHTE İLK KEZ CUMA NAMAZI KILINMADI

Halep'teki dini konsey, çatışmalar ve hava saldırıları nedeniyle ilk kez kentte Cuma namazlarının iptal edildiğini duyurdu.

Konsey, camilerde toplanılması durumunda çok sayıda sivilin hayatının tehlikeye girebileceğini, bu yüzden de Cuma namazlarını iptal ettiklerini söyledi.

ESED VE RUSYA'NIN HEDEFİ CAMİ VE OKULLAR

Heyet tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının hafta başından beri Halep'te pazar, çarşı, hastane, cami ve okulları hedef aldığı belirtilerek, ''Halep ve çevresindeki Müslümanlar, hayatlarını tehlikeye atmamak için cuma namazına gitmesin.'' ifadesine yer verildi.

HALEP ESKİ VALİSİ DEDEM: HALEP'İ YOK EDECEKLER

Rus savaş uçaklarının, sivillere yönelik katliamlarına devam ettiği Halep'in eski Valisi Abdurahman Dedem, Yeni Şafak'a konuştu. Rusya'nın Suriye'de Nusayriler lehine sivil katliam yaptığını söyleyen Dedem, “Nusayri, Ortadoks ve Şia ittifakı, Suriye'nin Sunni kenti ve iktisadi başkenti Halep'i haritadan silmeye çalışıyor" dedi. Suriye'nin tarihi şehri Halep'i Esed'in bombalarla tükettiğini ifade eden Dedem, “Esed'in bombalarla tükettiği Halep'te son kalan bizleri de Putin ortadan kaldırmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.