Trump'tan ilginç çıkış: Siz anlaşın ben uyarım

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Filistin konusunda, 'iki devletli çözümden yanayımı, siz anlaşın ben uyarım' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2017 20:57 GÜNCELLEME 15.02.2017 22:53 Ortadoğu
Trump'tan ilginç çıkış: Siz anlaşın ben uyarım

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu Beyaz Saray'da ağırlayan ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşasını biraz durdurması gerektiğini söyledi.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN YANAYIM"

İki devletli çözümden yana olduğunu, ancak tek devletli çözümü de destekleyebileceğini ifade eden Trump, şunları söyledi:

"İki tarafın da anlaştığı her ne ise ona uyarım. İki çözümden (İki devletli veya tek devletli) herhangi biri olabilir. İki devletli çözümün daha iyi olacağını düşünüyordum; ama eğer İsrail ve Filistin mutlu olacaksa onların tercihi ne ise ben de onu kabul ederim."

"YENİ YERLEŞİM YERLERİNİN İNŞASI BİRAZ DURSUN"

Basın toplantısının en dikkat çekici bölümlerinden birinde ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "yeni yerleşim yerleri inşasını biraz durdurması" gerektiğini söyledi.

Trump, yeni yerleşimler konusunda Netanyahu ile anlaşacaklarına inandığını dile getirirken, İsrail Başbakanı ise "bu konuda konuşarak uzlaşabileceklerini" ve "barışın önündeki en büyük engelin yeni yerleşimler olmadığını" söyledi.

Yeni yerleşim yerleri konusunda önceki ABD yönetimlerine göre görece daha yumuşak bir dil kullanan Trump, yine de bu politikanın çözüm önündeki engellerden biri olduğunu ifade etmiş oldu.