Uçaktan bildiri atıyorlar! "Geçeni vururuz"

ABD’nin terör örgütü YPG ile başlattığı Rakka operasyonunda halka havadan bildiri atılıyor. Bildiride, "Şehri terk edin ama Fırat’ı geçmeyin, çünkü geçeni vuruyoruz" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2017 11:05 GÜNCELLEME 08.06.2017 12:10 Ortadoğu
Uçaktan bildiri atıyorlar! "Geçeni vururuz"

ABD’nin DEAŞ'a karşı ana omurgasını terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG ile başlattığı Rakka operasyonu sürüyor.

SAÇI SAKALI KESİP KAÇIYORLAR

DEAŞ'a karşı bazı bölgelerde üstünlük sağlayan YPG'liler ilginç görüntülerle karşılaşılıyor. Sınıra yakın bir hapishaneye giren YPG teröristleri burada Rakka’dan kaçan DEAŞ'lilerin kesilmiş saç ve sakallarını gördü. Teröristlerin tanınmamak için saç ve sakallarını kestiği ve kıyafetlerini değiştirdiği ortaya çıktı.

KÖPRÜLER VURULUYOR

ABD öncülüğündeki koalisyon, Rakka’yı YPG yardımı ile kuzeydoğu ve batıdan sararken, şehrin güneyinde yer alan Fırat Nehri’nin üzerindeki köprüleri hava saldırıları ile vurarak DEAŞ'ın güneye inmesini engellemeye çalışıyor.

HAVADAN BİLDİRİ ATILIYOR

ABD’nin YPG ile başlattığı Rakka operasyonunda halka havadan bildiri atılıyor. Bildiride, "Şehri terk edin ama Fırat’ı geçmeyin, çünkü geçeni vuruyoruz" denildi.

YABANCI TERÖRİSTLER YÜZME MOLASINDA

YPG’ye Avrupa’dan katılan yabancı teröristler da Rakka operasyonuna katıldı. Yabancı teröristlerin arasında en tanınanlarından biri olan İngiliz Macer Gifford dün bir fotoğraf paylaştı.

 

 

 

KAYNAK : Vatan