Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam yakalandı
Libya Adalet Bakanı Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın yakalandığını duyurdu. Son direnişçi Seyfülislam Kaddafi'nin durumuyla ilgili bilgi de verildi.
ABONE OLLibya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin oğullarından Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığı bildirildi.
Libya Ulusal Geçiş Konseyi yetkililerinin verdiği bilgiye göre Sefülislam Kadafi, ülkenin güneyindeki Sebha bölgesinde yakalandı.
Seyfülislam Kaddafi'nin sağ olduğu ve helikopterle Zitan kentine götürüldüğü belirtiliyor.
Kaddafi'nin daha sonra da başkent Trablus'a getirileceği iddia edildi.
Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığı haberi Trablus'u sevince boğdu
Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığı haberi Trablus halkını bir anda sevince boğdu.
Başkent Trablus'un cadde ve sokaklarına dökülen Libyalılar sevinç gösterileri yaparken, kentteki Şuheda meydanında toplanan kalabalık bir grup da şarkılar ve sloganlar eşliğinde Seyfülislam Kaddafi'nin yakalanmasını kutladı.
Kutlamalar sırasında çok sayıda insan Trablus sokaklarında arabalarıyla turlar atarken, silahlı grupların da yine kutlama amacıyla havaya ateş açtıkları gözlendi.
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM), Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığına ilişkin haberlerle ilgili Libyalı yetkililerden resmi teyid elde etmeye çalıştığı bildirildi.
UCM sözcüsü Fadi El Abdullah telefonla yaptığı açıklamada, "şu anda ilk unsurun, yakalanma haberlerini teyid etmek olduğu, yapacakları şeyin, UCM tarafından aranan bir şüphelinin yakalandığına dair yetkililerden resmi bir teyid beklemek olduğunu" söyledi.
El Abdullah, şu an için Seyfülislam'ın yakalandığını ne doğrulayabildiklerini ne de yalanlayabildiklerini belirterek, "bunun kendilerinin de basın organlarından duydukları bir haber olduğunu, resmi olarak kendilerine bir bilgi gelmediğini" kaydetti.
UCM Savcısı Luis Moreno Ocampo, Seyfülislam Kaddafi'nin teslim olması olasılığıyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü bildirmişti.
Savcı Moreno Ocampo, ''Seyfülislam Kaddafi'yle bağlantısı olan kişilerin, Seyfülislam'ın muhtemel teslimiyetinin yasal koşulları, yargıç karşısına çıkması durumunda ne olup biteceği ve aklanması olasılığı konularında UCM'ye sorular sorduğunu'' belirtmişti.
Hollanda'nın Lahey kentindeki UCM, 20 Ekim'de muhaliflerce yakalandıktan sonra öldürülen Muammer Kaddafi'nin yanı sıra Seyfülislam Kaddafi ve eski istihbarat şefi Abdullah Essenusi hakkında insanlığa karşı suçtan Temmuz ayında tutuklama emri çıkarmıştı.
Uluslararası Af Örgütü, Libya Ulusal Geçiş Konseyi'ne, Seyfülislam Kaddafi'nin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) teslim edilmesi çağrısında bulundu.
Merkezi Londra'da bulunan örgütün bildirisinde, suçlarından dolayı adil bir davayla yargılanması için Seyfülislam'ın UCM'ye teslim edilmesi çağrısında bulunuldu.
Bildiride, öldürülen Muammer ve Mutassım Kaddafi hatırlatılarak, Seyfülislam'ın sonunun da aynı şekilde olmasını engellemek için Ulusal Geçiş Konseyi'nin sorumluluğunu yerine getirmesi talebinde bulunuldu.
Bu arada Libya el Ahrar televizyonunda, Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandıktan sonraki ilk fotoğrafı olduğu belirtilen bir fotoğraf yayınladı.
Fotoğrafta Seyfülislam'ın bacaklarında bir battaniye ile bir divana uzandığı ve üç parmağının sarılı olduğu görülüyor.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Kaddafi'nin yakalandığını teyit etti
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) savcıları, Libya Adalet Bakanlığı yetkililerinin Seyfülislam'ın tutuklandığını teyit ettiklerini bildirdi.
UCM savcılık ofisi sözcüsü Florence Olara, ''Libya Adalet Bakanlığı ile Seyfülislam Kaddafi'nin hukuka uygun tutuklanması konusunda koordine halindeyiz'' dedi.
UCM, Ağustos ayında yanlış gizli bilgilere dayanarak Seyfülislam'ın yakalandığını duyurmuştu.
Hollanda'nın Lahey kentindeki UCM, 20 Ekim'de muhaliflerce yakalandıktan sonra öldürülen Muammer Kaddafi'nin yanı sıra Seyfülislam Kaddafi ve eski istihbarat şefi Abdullah Essenusi hakkında insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle Temmuz ayında tutuklama emri çıkarmıştı.
Seyfülislam Kaddafi'nin yakalanması ile ilgili yeni fotoğraflar yayınlandı