Sadr: Direnişçiler tövbe etsin

Mukteda Sadr, elini 'Iraklı kanına' bulayan direnişçileri tövbe etmeye çağırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2012 07:13 GÜNCELLEME 10.02.2012 07:13 Ortadoğu
Sadr: Direnişçiler tövbe etsin

Irak'ın başkenti Bağdat'ta "Direniş ve Özgürleştirmenin Zaferi" adı altında etkinlik düzenlendi.

Amerikan güçlerinin Irak'tan çekilmesi münasebetiyle Genç Şii lider Mukteda Sadr'ın çağrısı üzerine Bağdat'ın doğusundaki ve Şii çoğunluğa sahip Sadr semtinde bugün düzenlenen etkinliğe Sadr taraftarı binlerce kişi ile birlikte Şii ve Sünni din adamı ve politikacılar katıldı.

Etkinlikte Mukteda Sadr'ın video kayıtlı konuşması yayınlandı. Sadr konuşmasında, "direniş süresince kasıtsız olarak eli Iraklılar'ın kanına bulananları tövbe etme" çağrısında bulundu.

Sadr, şu ifadeleri kullandı:
"Şerefli direniş, işgal kuvvetlerinin ülkedeki güvenliği sarsma ve fitneyi yayma karşısında suskun kalamazdı. Direniş, işgal kuvvetlerine karşı kazandığı askeri zaferden sonra ülkede bırakmaya çalıştığı fikirlere son verecektir. Irak'ın bütünlüğü için çağrıda bulunuyorum. İşgal güçleri, Irak'tan çekilmelerinin mezhep savaşlarına sebep olacağı beklentisinde. Irak'ın birliği için çalışalım. Eskiden beri söylemimiz olan 'Sünni ve Şiiler kardeştir. Bu vatanı satmayız' söylemine ek olarak Sünni, Şii, Hristiyan ve diğer din ve mezheplerle el ele vereceğiz. Önümüzdeki dönem tehlikeli olmasına rağmen yeni bir dönem olacaktır. Geçmişte olanları unutup, vatanı savunmak için teyakkuz halinde olmamız gerekir."

Etkinliğe katılan din adamları ve politikacılar da, yaptıkları konuşmalarda halkı birlik olmaya ve ülkenin imarı için çalışmaya çağırdı.

Festivale katılanlar, "Sünni ve Şii kardeştir", "Bu vatanı satmayız", "Ülkenin birlik ve beraberliğine evet, işgale ve fitnelere hayır" sloganları attı.

Radikal