'İranlıları 48 saat sonra infaza başlayacağız'

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı bir grup, Esad rejimine yardım ederken ele geçirdikleri İranlıları 48 saat sonra infaz etmeye başlayacaklarını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2012 19:14 GÜNCELLEME 05.10.2012 19:14 Ortadoğu
'İranlıları 48 saat sonra infaza başlayacağız'

Suudi sermayeli El Arabiya televizyonunun internet sayfasında yer alan habere göre, Suriyeli muhaliflerin silahlı kanadı Özgür Suriye Ordusu'na bağlı bir grup, Esad rejimine ültimatom verdi.

El Arabiya televizyonunda yayınlanan videoda, Esad rejiminin 48 saat içinde tutuklu muhalifleri serbest bırakmaması ve sivillere karşı bombardımanı durdurmaması halinde, rehin aldıkları İranlıların infaz edilmeye başlanacağı belirtildi.

Özgür Suriye Ordusu'nun Şam kırsalında faaliyet gösteren kolu açıklamasında, "İran rejiminin desteklediği Suriye yönetimi, 48 saat içinde muhalif tutukluları serbest bırakmaz ve silahsız sivillere yönelik bombardımanı durdurmazsa, her şehit için bir İranlı mahkumu öldüreceğiz" denildi.

Özgür Suriye Ordusu adına açıklama yapan üniformalı bir kişi, Esad rejiminin silahlı milisleri Şahiba adına Şam'da faaliyet gösteren 48 İranlının ellerinde olduğunu söyledi.

Görüntülerde "infaz edilecek" İranlılar da gösterildi. Söz konusu İranlılardan bazılarının İran Devrim Muhafızları üyesi olduğu da iddia edildi.

Özgür Suriye Ordusu'nun rehin aldığı 48 kişiden 1'nin Afgan uyruklu olduğu açıklamada yer aldı.