Sahurda bunu yapmayın!

İftar vakti kadar sahur vakti de özeldir. Ramazanda daha çok kişilerin nasıl bir iftar yapmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunulur. İşte onlardan birkaçı...

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2012 12:36 GÜNCELLEME 30.07.2012 12:53 ORUÇ
Sahurda bunu yapmayın!

Oysa sahurda da dikkat edilmesi gereken unsurlar var. Neler mi? Mesela iftardan kalan tatlıyı sahurda da yemeyin. 

-Yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi sahur yapmamaktır. Özelikle uykusuz kalmak istemeyenler, sahur yapmaya erinirler. Uzmanlar bunun tam tersi olarak sahura mutlaka kalkılması gerektiğini söylemektedir.

-Kesinlikle iftardan kalma yiyeceklerden tüketmeyiniz. Bu birçok ailede yapılan hatalardan biridir. Özellikle de hamur işleri, yağlı yemekler, makarna ve pilav çeşitlerinden kaçınınız.

-Sahura kalktınız. Sıra geldi ne yemeniz gerektiğine. Sahurda tavsiye edilen kahvaltı türü yiyeceklerdir. Ancak bunlardan da hafif olanları tüketmenizi tavsiye ederiz. Domates, salatalık, peynir, yumurta ( suda pişmişi), zeytin (mümkünse tuzsuz olanlardan) ve bir dilim ekmek yeterli olacaktır. Salam, sosis gibi ağır şarküteri çeşitlerinden kaçınmanızı tavsiye ederiz.

-Kahvaltının yanında mutlaka çay içmenizi tavsiye ederiz. Çay susuzluğunuz engelleyecektir.

-Yapılan hatalardan biride iftardan kalan tatlılardan tüketmektir. Gece buları tüketmek hem midenize dokunacak, hem de sizin gün içerisinde gereğinden fazla susamanıza neden olacaktır.

-Son olarak yatmadan önce mutlaka bir- iki bardak su tüketmeye özen gösterin. Eğer su tüketimini gerçekleştirirseniz, hem sabah uyandığınızda ağzınız kurumamış olur hem de gün içerisinde fazla susuzluk çekmezsiniz.

Kadinlaralemi.com