Araçta boya ve değişen nasıl anlaşılır? Araçtaki lokal boya nasıl tespit edilir?

İkinci el araç satın alacak kişilerin en çok dikkat ettiği etmenlerin başında boyalı parçalar yer alıyor. Aracın kazası ve durumu hakkında bilgi veren boyalı parçalar, aracın ikinci el fiyatının belirlenmesinde de büyük rol oynuyor. Peki boyalı araç nasıl anlaşılır? Araçta bulunan lokal boya nasıl tespit edilir? Değişen parça nasıl tespit edilir? İşte tüm detaylar

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2019 10:00 GÜNCELLEME 26.09.2019 10:01 OTOMOBİL
Araçta boya ve değişen nasıl anlaşılır? Araçtaki lokal boya nasıl tespit edilir?

İkinci el araç satın almak isteyenler araçtaki boya ve değişen parçalara dikkat ederek tercihlerini yapıyor. Sıfır araçlar da dahi görülen boyanmış parça aracın aldığı hasar hakkında kullanıcılara fikir verirken, araçta yaşanacak değer kaybında da belirleyici bir rol oynuyor. 

 

 

ARACIN BOYALI OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Birçok araç sahibi veya al sat işleri ile uğraşan kişiler araç satışı sırasında aracı satın alacak kişiye yanlış bilgi verebiliyor. Bilinçli veya farkında olmadan araç satın alacak kişilere eksik bilgi veren kişiler, aracı satın alan kişiler maddi zarar yaşamasına neden oluyor. Peki boyalı araç nasıl anlaşılır? Araçta yer alan lokal boyalar nasıl tespit edilir?

 

 

Boyalı aracı tespit etmek için şu yöntemleri kullanabilirsiniz;

- İlk olarak araç satın alırken aracı ışıklı bir ortamda inceleyin. Zira fabrika da atılan boya ile sonradan boya arasında ren uyuşmazlığı olacaktır. Bu renk uyuşmazlığı eski boya ve yeni boyadan kaylı dahi belli olacaktır.

- Parça da bulunan boya akıntıları veya boya kalıntılarına dikkat edin.

- Boya içerisinde yapışmış zerre toz taneciklerine dikkat edin. 

- Ağır boyama işlemlerinde boya altına macun ile işlem yapılır. Bu nedenden ötürü macun ve zımpara izlerini kontrol edin. 

- Parça uçlarını kontrol edin. Macun ve boya kalıntıları parça uçlarında mutlaka iz bırakır.

- Parçaların kenarlarına dokunulduğunda hissedilen pürüzler boyalı olduğunun göstergesidir, orijinal olan parçalarda kenar kısımlar pürüzsüzdür.

- Parçaların sökülüp sökülmediğine bakın. Sökülen parçalar araçtaki boya hakkında size kılavuz olacaktır. Parçanın söküldüğünü anlamak için ise parçayı tutan somunlara ve birleşme yerlerini kontrol edin. Parça söküldüğünde somun üzerinde ezilmeler ve sökme sırasında yaşanan boya zedelenmeleri görülecektir.

- Boya kalınlığı ölçüm makinesi kullanın. Geliştirilen makine boyanın kalınlığını ölçerek boya altına atılan macunu veya boya üstüne atılan boyayı tespit eder. Söz konusu boya ölçüm aletleri günümüzde araçta yer alan boyayı tespit etmek için en kesin yöntem olarak bilinir.

ARAÇTA BULUNAN BOYALARIN TESPİTİ İÇİN UZMAN YARDIMI ALIN!

İkinci el araç satın alacak kişiler yüzlerce araç arasında en iyi durumdaki aracı seçerek almaya özen gösteriyor. Her araç için uzman desteği almakta ne yazık ki araç satın alacak kişiler açısından mümkün olmuyor. Yani her almayı düşündüğümüz aracı ekspertize göstermek, araç satın alacak kişiler açısında büyük maliyetlere neden oluyor. Bu yüzden aracı satın almadan önce yukarıdaki bilgiler ışığında aracı kontrol edin ve sizin için en iyi durumda olan aracı ekspertize götürerek büyük bir maliyet avantajı sağlamış olun.

PLAKADAN ARAÇ HASAR KAYDI NASIL SORGULANIR?