Volkswagen'den yeni Türkiye kararı

Alman otomotiv devi Volkswagen, Türkiye’ye kurmayı planladığı fabrikayı bir süredir askıya almıştı. Şirketin Türkiye tesisi ile ilgili kararını geçtiğimiz yıl bitmeden neticelendirmesi bekleniyordu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.02.2020 16:34 GÜNCELLEME 04.02.2020 17:17 OTOMOBİL
Volkswagen'den yeni Türkiye kararı

 Volkswagen’in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv’in CEO’su Ali Bilaloğlu, gündemden düşmeyen Volkswagen Türkiye fabrikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilaloğlu:

''Almanlar Manisa kararını zaten verdi. Dolayısı ile Bulgaristan ve Romanya gibi başka bir ülke arayışı yok. Başta Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in açıklamaları olmak üzere, şirketten yapılan açıklamalar Türkiye kararının kesin olduğunu gösteriyor.'' dedi.

Doğuş Otomotiv CEO’su, markanın Türkiye kararından vazgeçse bile yeni bir fabrika açmayarak mevcut tesislerinde kapasite artımına gitme yolunu tercih edeceğini aktardı.

Volkswagen’in Manisa'da kurulması planlanan  fabrikası ile ilgili son kararını bu yılın ilk çeyreğinde vermesi bekleniyor. Eğer fabrika kurulursa, yıllık 300 bin araç üretim kapasitesi sunarken, yaklaşık dört bin kişilik istihdam sağlayacak.

 2020 yılı sonunda yapımına başlanması planlanan tesisin üretim faaliyetlerine 2022 yılında start vermesi bekleniyor.

 

Manisa'da kurulması planlanan fabrikanın yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine sahip olması ve yaklaşık dört bin kişilik istihdam oluşturması öngörülüyor. 2020 yılı sonunda yapımına başlanması planlanan tesisin üretim faaliyetlerine 2022 yılında start vermesi bekleniyor.

 

 

KAYNAK : MOTOR 1