Tesla, Türkiye'de ilk hızlı şarj istasyonu kuracağı ili açıkladı

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye’deki ilk hızlı şarj istasyonlarını Bolu’da aktifleştirmek için harekete geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2022 12:32 GÜNCELLEME 25.07.2022 14:37 OTOMOBİL
Tesla, Türkiye'de ilk hızlı şarj istasyonu kuracağı ili açıkladı

Bolu’da, Avrupa’nın en büyük otoyol üzeri alışveriş tesisi Highway, Türkiye’de bir ilke ev sahipliği yapıyor.

Elon Musk’ın CEO’su olduğu, dünyanın elektrikli otomobil devi Tesla'nın Türkiye’deki ilk ve tek Supercharger noktası, HighWay Outlet’te yerini alıyor.

Tesla marka araçlar için 8 adet şarj ünitesinin hizmet vereceği hızlı şarj noktasında aynı anda 8 araç şarj olabilecek.

Türkiye’de ilk olarak 12 noktada kurulacak olan Tesla şarj istasyonlarının birincisi Avrupa’nın en büyük otoyol üzeri alışveriş merkezi HighWay’de konumlandırılacak.

Otoyol üzerindeki bir dinlenme tesisinde kurulumuna başlanan Hızlı Şarj İstasyonları vatandaşlar tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Paylaşılan görüntülerde, Tesla’nın araçları çok hızlı bir şekilde şarj edebilen ''Supercharger'' istasyonlarının kurulmak üzere koliler içerisinde olduğu görüldü.

Bu istasyonların İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın, Antalya, Konya, Ankara ve Bolu’da kurulmasının planlandığı görülüyor.

Şirketin dünyada 35 binden fazla hızlı şarj noktası bulunuyor ve bu noktalardan 250 kW’a kadar hızlı şarj imkânı sunuluyor. Böylece Tesla markalı elektrikli araçlar 15 dakika içerisinde 200 km menzil güç elde edebiliyor.

Tesla'dan büyük Bitcoin satışı

Elektrikli otomobilde Volkswagen, Tesla'yı geçebilir

KAYNAK : İHA, Haber7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR