Toyota Türkiye'den 'Corolla' kararı: Fiyat listesinden çıkardı

Toyota'nın elinde hiç araç kalmadığı için en çok satan modellerinden olan Corolla Sedan'yı resmi sitesindeki fiyat listesinden çıkardığı iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2023 15:47 GÜNCELLEME 05.02.2023 16:05 OTOMOBİL
Toyota Türkiye'den 'Corolla' kararı: Fiyat listesinden çıkardı

Geçtiğimiz yıl otomotiv sektörünü etkisi altına alan çip krizi ve ardından gelen tedarik sorunları, yeni yılda da devam ediyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ. ocak ayı sonunda Sakarya'da bulunan fabrikasında yarı iletken parça problemi nedeniyle üretime 14 gün ara verme kararı almıştı.

Toyota'dan Türkiye kararı: Dünyada bir ilk olacak

COROLLA SEDAN'IN FİYATI KALDIRILDI

Konu ile ilgili son gelişmeyi paylaşan Gazeteci Emre Özpeynirci "Toyota, elinde hiç araç olmadığı için Corolla Sedan'ı fiyat listesinden çıkardı. Sakarya fabrikası üretime şubatta 15 günden fazla ara verdiği için makyajlanan 2023 model yeni Corolla Sedan'ın gelmesi mart ayını bulacak" dedi.

2022 yılı sonuçlarına göre Toyota Corolla, 1.12 milyon adet ile bir kez daha dünyanın en çok satılan modeli olmuştu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR