Fırsatçılar yine işbaşında: İkinci eli sıfırının fiyatını aştı!

Son dönemde otomobil fiyatlarındaki düşüş gözle görülür bir seviyeye gelirken fırsatçılar rahat durmuyor. İlan sitelerinde sıfırı 1 milyon 791 bin 451 TL'ye satılan Tesla Model Y, ilan sitelerinde 2 milyon TL'nin üzerinde satışa sunuluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2024 08:19 GÜNCELLEME 01.07.2024 08:56 OTOMOBİL
Fırsatçılar yine işbaşında: İkinci eli sıfırının fiyatını aştı!

İkinci el otomobillerin fiyatı sıfırları yine geçmeye başladı. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye'de satışa sunduğu Model Y araçları teslim etmeye başladı.

SIFIRI 1 MİLYON 791 BİN LİRA, İKİNCİ ELİ 2 MİLYON 225 BİN LİRA!

İlan sitelerinde fırsatçılar 2023 model arkadan çekişli Tesla Model Y'leri 2 milyon 50 bin liradan 2 milyon 225 bin liraya kadar fiyat yazmaya başladı. Sıfırları ise 1 milyon 791 bin 451 liradan satılıyor.

İLAN SİTELERİ UYARILMIŞTI

İlan sitelerine fiyatlarla ilgili uyarılar yapılmış ve ikinci el otomobilin fiyatının sıfırı geçemeyeceği belirtilmişti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da ikinci el araçlarının sıfır araçlardan pahalı olmasına ilişkin olarak "Otomobilde ikinci el fiyatları sıfır araç fiyatını geçemeyecek. Bu konuya ilişkin tüm çevrimiçi satış siteleri ile görüşüldü" demişti.

6 AY 6 BİN KİLOMETRE KURALI UZATILDI

İkinci el araç satışlarına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre şartı ile ikinci el araçların ilan kısıtlaması uygulamalarının süresi bir kez daha uzatıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar 6 ay - 6 bin kilometre düzenlemesinden 52 milyon TL ve ilan kısıtlamasıyla ilgili yaklaşık 90 milyon TL ceza kesildiği belirtildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR