Karsan ve Toyota arasında yeni işbirliği

Toyota ile yakıt hücresi teknolojisi alanında iş birliğine imza atan Karsan, Toyota hidrojen yakıt hücreli ilk araçlarını 2025'te yollara çıkarmayı hedefliyor

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2024 13:11 GÜNCELLEME 14.09.2024 13:11 OTOMOBİL
Karsan ve Toyota arasında yeni işbirliği

Karsan, 2022 yılından bu yana üretimini yaptığı hidrojen teknolojisinde bir adım daha attı. Toyota ile yakıt hücresi teknolojisi alanında iş birliğine imza atan Karsan, Toyota hidrojen yakıt hücreli ilk araçlarını 2025’te yollara çıkarmayı hedefliyor.

Karsan CEO’su Okan Baş, ''Japon otomotiv endüstrisinin önemli ismi Toyota, kara taşımacılık endüstrisinde 30 yılı aşkın hidrojen teknolojisi deneyimine sahip. Hidrojen, çevreci ve yenilikçi bir teknoloji. 2022 sonunda lansmanını yaptığımız e-ATA Hydrogen ile yenilikçi teknolojilerdeki vizyonumuzu bir kez daha hayata geçirmiştik. Bu yeni iş birliğimizle de, hidrojen alanındaki iddiamızı sürdüreceğiz'' dedi.

İş birliği kapsamında Karsan, hidrojenli araçlarında alternatif olarak Toyota Fuel Cell Module’ü de kullanarak, teknolojik çözümlerini çeşitlendirmeye devam edecek.

''HİDROJEN GELECEKTE KRİTİK ROL OYNAYACAK''

Konuya ilişkin konuşan Toyota Motor Avrupa Hidrojen Fabrikası Başkan Yardımcısı Thiebault Paquet, "Hidrojenin, gelecekte toplu taşımanın karbon ayak izini azaltmada kritik bir rol oynayacağına inancımız tam. Bu nedenle, Karsan’a Yakıt Hücre Modüllerimizi tedarik ederek iş birliğimizi genişletmekten ve birlikte hidrojen toplumuna giden yolda ilerlemekten büyük memnuniyet duyuyoruz'' açıklamasında bulundu.

İş birliği kapsamında, Karsan’ın Toyota Fuel Cell Modülleri ile donatılmış hidrojenli otobüslerinin 2025 yılında pazara sunulması planlanıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR