İkinci el otomobilde canlanma sinyali

Bu yılı durgun geçiren ikinci el otomobil piyasasında canlanma sinyali var. Satışlar temmuz ve ağustos aylarında arttı. Sektör yetkilileri, bunun fiyata yansıyabileceğini söylüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2024 16:43 GÜNCELLEME 24.09.2024 16:49 OTOMOBİL
İkinci el otomobilde canlanma sinyali

İkinci el otomobil satışları canlanmaya başladı. Piyasa yaklaşık 10 ay durgun seyretti. Bu süreçte satışlar azalırken, fiyatlar düştü. Son aylarda ise hareketlenme yaşanıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, satışlar temmuzda yıllık yüzde 9,6, ağustosta yüzde 11 arttı.

Sektör temsilcileri, ikinci eldeki talebin yıl sonuna kadar diri olacağını tahmin ettiklerini belirtti. Geçen yıl ikinci elde fiyatlar sıfır otomobiller ile yarışıyordu. Bu durum yeniden tersine döndü.

İkinci el araç fiyatları gerilerken, sıfır araç fiyatları yükseldi. Uzmanlara göre otomobilin yatırım aracı olmaktan çıkması bunda etkili oldu.

Yeni araçlar için yapılan kampanyalar da ikinci ele talebi azaldı.

Sektör temsilcilerine göre ikinci el fiyatların geçen seneye göre uygun durumda iken bundan sonra sıfır araba fiyatlarına korele bir şekilde fiyatlar artacak.

KAYNAK : NTV
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR