Hyundai 100 milyonuncu aracını üretti

Hyundai, 100 milyonuncu aracını banttan indirdi. 57 yıldır otomotiv sektöründe faaliyet gösteren şirketin 100 milyonuncu aracı ise Ioniq 5 oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2024 13:03 GÜNCELLEME 30.09.2024 13:03 OTOMOBİL
Hyundai 100 milyonuncu aracını üretti

Koreli otomotiv üreticisi Hyundai Motor Company, 100 milyon araç üretme barajını aştı. 57 yılda bu rakama ulaştığını açıklayan şirket, Kore'deki Ulsan Fabrikası'nda bir tören düzenledi. Markanın 100 milyonuncu aracı ise bir Ioniq 5 oldu.

Hyundai Motor Company Başkanı ve CEO'su Jaehoon Chang, "Zorlukların üstesinden gelmek ve sürekli yenilik peşinde olmak, marka olarak hızlıca büyümemizi sağladı. Bu başarı, gelecekteki mobilite adına ileri adımlar atmamızı teşvik ediyor" dedi.

Hyundai Ulsan Fabrikası, 1968 yılında faaliyete geçerken, 1975 yılında Kore'nin ilk seri üretim bağımsız modeli olan Pony modeli bu fabrikada üretildi.

Hyundai, premium markası Genesis, yüksek performanslı markası N ve özel elektrikli global modüler platform (E-GMP) tabanlı Ioniq modelleri ile otomotiv sektöründe faaliyet gösteriyor.

Yapılan açıklamaya göre, Hyundai, Türkiye, Hindistan, Amerika ve Çek Cumhuriyeti'ndeki üretim tesisleriyle genişlerken Singapur’da da akıllı kentsel mobilite merkezini kısa bir süre önce faaliyete geçirdi.

Koreli şirket, yapay zeka (AI), robotlar ve akıllı fabrikalar dahil olmak üzere geliştirilen yenilikçi üretim platformlarını yakında fabrikalarına entegre etmeye hazırlanıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR