Peugeot’dan yeni e-408 atağı

Peugeot, göz alıcı fastback tasarıma sahip, tamamen elektrikli modeli yeni E-408’i dünyaya tanıttı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2024 18:22 GÜNCELLEME 03.10.2024 18:22 OTOMOBİL
Peugeot’dan yeni e-408 atağı

Peugeot, göz alıcı fastback tasarıma sahip, tamamen elektrikli modeli yeni E-408’i dünyaya tanıttı. 58,2 kWsa kapasiteli yüksek verimli NMC bataryası ve 157 kW/210 HP güce sahip motoru ile 453 km’lik sıfır emisyonlu sürüş deneyimi sunan E-408, markanın elektrikli araç stratejisini bir üst seviyeye taşıyor.

Yeni E-408'in tamamen elektrikli motoru sahip olduğu yüksek güç ve tork sayesinde üstün sürüş deneyimi sunuyor. Bu üstün sürüş deneyimi, artık Peugeot geleneği haline gelen modern Peugeot i-Cockpit® ve sürüş özellikleriyle daha da güçleniyor. E-EMP2 (Verimli Modüler Platform) alt yapısını kullanan yeni E-408, bu yenilikçi platform ile bataryanın otomobilin alt gövdesinde, tekerleklerin arasındaki alana yerleştirilmesine olanak sağlıyor. Böylece geniş yaşam alanı korunurken, E-408'in ağırlık merkezi alçalarak modele üstün sürüş keyfi ve dinamik sürüş özellikleri sağlıyor. Yeni 408 ile birlikte elektrikli ürün gamını tamamlayan Peugeot, toplamda 12 adet elektrikli binek otomobil ve hafif ticari ürün gamı ile Avrupa elektrikli araç pazarındaki ana akım üreticiler arasında en geniş ürün gamına sahip marka olarak öne çıkıyor.

Peugeot, Haziran 2022’de tanıtımını gerçekleştirdiği yeni 408 modeli, SUV kodları, göz alıcı tasarımı, yenilikçi yaklaşımı ve dikkat çeken fastback tasarımı ile C segmentinin zirvesine taşınmıştı. Şimdi ise Peugeot, yeni E-408 ile elektrikli ürün gamını tamamlıyor. Yeni E-408, 58,2 kWsa (kullanılabilir) NMC bataryası ve 157 kW/210 HP güç üreten sıfır emisyonlu güç-aktarma sistemiyle markanın elektrikli araç stratejisini bir üst seviyeye taşıyor. Yenilikçi ve göz alıcı fastback tasarımı, yeni Peugeot E-408'in modern kimliği ile mükemmel uyum sağlıyor. Bu tasarım, sürüş dinamizmi veya geniş yaşam alanından ödün vermeden tamamen elektrikli yapıya izin veren bir platform üzerinde yükseliyor.

Yeni E-408, 4,69 m uzunluğa ve 1,85 m (aynalar katlı) genişliğe sahip olup 2,79 m aks mesafesi ile EMP2 (Verimli Modüler Platform) alt yapısını kullanıyor. Bu yenilikçi platformla gelen uzun aks mesafesi bataryanın otomobilin alt gövdesinde tekerleklerin arasındaki alana yerleştirilmesine olanak sağlıyor. Böylece iç yaşam alanı korunurken E-408'in ağırlık merkezi alçalıyor ve bu da modele üstün sürüş keyfi ve dinamik sürüş özellikleri sağlıyor. Bu mimari, dinamik fastback tasarımını, üstün yol tutuş performansını ve eşsiz sürüş keyfini bir araya getiriyor. Önde 1,59 m ve arkada 1,60 m ile artırılmış iz genişliği sayesinde E-408 yola güvenle basıyor. Yeni model, 1,49 m yüksekliği ile aerodinamik performansı artırırken şık ve sportif bir tasarımı bir arada sunuyor. Yenilikçi tasarıma sahip 19 inçlik Grafit jantları çok düşük yuvarlanma direncine (A+ sınıfı) sahip 225 50 R19 lastikler çevreliyor.

MODERN VE ÇARPICI FASTBACK KİMLİĞİ

Yeni E-408'in gövde rengindeki ızgara tasarımı ön tasarımın genel formuyla bütünleşiyor. Bu, aynı zamanda nesiller arası bir değişimin ve Peugeot ürün gamının elektrikliye geçiş çağının bir işareti niteliği taşıyor. Marka kimliği, gelişmiş aydınlatma çözümleriyle birlikte her zamankinden daha görünür hale geliyor., E-408'in ön tasarımında yer alan LED teknolojisi, oldukça ince ve etkili far teknolojisine olanak sağlıyor. Peugeot Işık imzası, tampona giren sivri diş şeklindeki iki LED şerit ile aşağı doğru uzanıyor. Arka tasarımda ise marka imza kodları, daha fazla dinamizm için eğimli formda ikonik üç LED pençe ile kendini gösteriyor. Yeni PEUGEOT E-408; Sedef Beyaz, Obsession Mavi, Selenyum Gri, Elixir Kırmızı ve İnci Siyah olmak üzere beş renk seçeneğiyle sunuluyor.

Yeni PeugeotE-408; üstün yol tutuş performansı, eşsiz sürüş deneyimi ve 11,18 metre kaldırımdan kaldırıma dönüş çapının sağladığı üstün manevra kabiliyetiyle her zamankinden daha fazla sürüş keyfi sunuluyor. Bununla birlikte, modelin titreşim konforunu artırmak üzere gövde rijitliği yapısal elemanların birleşmesiyle optimize ediliyor. Yeni E-408, 157 kW (210 HP) güç ve 345 Nm tork sağlayan sabit mıknatıslı senkron bir elektromotora sahip. Bu motor Fransa'da, Trémery'de, STELLANTIS - NIDEC ortak girişimi tarafından üretiliyor. Sisteme ait redüktör STELLANTIS tarafından Valenciennes'de (Fransa) üretiliyor.

Yeni E-408 GT, sağlıklı bir iç mekân atmosferi sağlamak üzere kabine giren havanın kalitesini sürekli takip eden ve hava sirkülasyonunu otomatik olarak etkinleştiren, AQS (Hava Kalitesi Sistemi) ile donatılabiliyor. Kabin içi atmosferi GT donanım seviyesinde Temiz Kabin işlevi tamamlıyor. Bu işlev kirletici gaz ve partikül filtreleme sistemine sahip bir hava arıtma sistemi olup hava kalitesini merkezi dokunmatik ekranda gösteriyor. Yeni PEUGEOT E-408'de yer alan Hi-Fi Premium FOCAL® ses sistemi, üst düzey ses uzmanı ile 3 yılı aşkın süreli bir ortak tasarım çalışmasının ürünü. ARKAMYS dijital ses işleme özelliği ile tamamlanan Hi-Fi Premium FOCAL® ses sistemi, özel patentli teknolojilere sahip 10 hoparlörden oluşuyor. Ön koltuklarda Alman ergonomi ve sırt sağlığı uzmanları birliği tarafından verilen AGR sertifikalı koltuklar, ısıtmalı, hafızalı ve masaj özelliklerine sahip. Koltuk tasarımında kullanılan, benekli kumaş, teknik file, Alcantara, kabartmalı deri ve napa deri (belirli pazarlar için) gibi malzemeler yüksek kalite algısını destekliyor.

Verimlilik, E-408'in tasarım ve geliştirilme sürecinde PEUGEOT ekipleri için en önemli unsurlardan biri oldu. Yeni PEUGEOT E-408 (SCx: 0,66) üstün aerodinamik verimliliği ile öne çıkıyor. Tamponlar, ön hava girişi, gövde altı koruması ve ön tekerlekler için alt arka korumalar aerodinamik verimliliği destekliyor. Ayrıca yeni E-408 aerodinamik düz bir zemin oluşturan özel bir alt gövdeye sahip. Böylece WLTP döngüsüne göre 15,2 kWsa/100 km ile düşük enerji tüketimi ve 453 km'ye kadar (WLTP’ye göre) üstün bir sürüş menzili sağlıyor.

Yeni E-408, 58,2 kWsa kapasiteli yüksek gerilimli bir batarya ile donatıldı. Bu batarya paketi, yüzde 80 Nikel, yüzde 10 Manganez ve yüzde 10 Kobalt içeriğine sahip NMC 811 teknolojisi ve 18 entegre modül ile gelişmiş enerji yoğunluğu sağlıyor. Yeni E-408, WLTP karma döngüsünde 453 km menzil ile günde 45 km'nin altında yol yapan tipik şehirli C segmenti kullanıcılarının gereksinimlerini rahatlıkla karşılıyor. Ayrıca rejeneratif fren işlevi daha yumuşak bir sürüş deneyimi sunuyor. Sürücü, kompakt direksiyonun arkasındaki kulakçıkları kullanarak, rejeneratif fren işlevini 3 seviyede ayarlayabiliyor. Sol kulakçık rejenerasyonu artırıyor ve sağ kulakçık bu işlevi azaltıyor. Ayrıca sürücü üç sürüş modu arasından seçim yapabiliyor. Normal sürüş modu, gücü 140 kW (190 HP) ve torku 300 Nm olarak ayarlayarak dinamizm ile menzil arasında ideal bir denge sağlıyor. Sport modunda (157 kW/210 HP ve 345 Nm) ani hızlanma ve güç gerektiğinde gaz pedalının sonuna kadar basıldığında otomatik olarak devreye girerek maksimum performans sağlıyor. Eco sürüş modu ise (125 kW/170 HP, 270 Nm) sürüş keyfini korurken maksimum menzili destekliyor

Yeni E-408, standart olarak bir ısı pompasının yanında ısıtmalı direksiyon ve koltuklarla donatılıyor. Böylece batarya enerjisi korunurken, yolcunun ısı konforu optimize ediliyor.

Yeni E -408 AC şarj için standart olarak 11 kW üç fazlı bir şarj cihazı ile donatılıyor. Bununla birlikte süper hızlı DC şarj için 120 kW'a kadar enerjiyi destekliyor. Böylece batarya 30 dakikanın biraz üzerinde bir sürede yüzde 20'den yüzde 80 doluluk oranına ulaşıyor ve 10 dakikalık şarj ile 100 km menzil sağlıyor. Sürücü, şarjı optimize etmek üzere E-408'in merkezi ekranından alt ve üst sınırları programlayabiliyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR