Chery, Türkiye SUV pazarının ilk 9 aylık dönemde açık ara lideri!

Yılın ilk 9 aylık döneminde 47 bin 997 adetlik satışa ulaşan Chery, toplam pazarda 5, binek araç pazarındaysa 3’üncü sırada yer alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2024 16:52 GÜNCELLEME 05.10.2024 16:52 OTOMOBİL
Chery, Türkiye SUV pazarının ilk 9 aylık dönemde açık ara lideri!

Chery, segmentinin en iddialı modellerinden oluşan ürün gamıyla önemli başarılara imzasını atmaya devam ediyor. Markanın kısa süre önce güncellediği model ailesi OMODA 5 PRO, TIGGO 7 Pro Max ve TIGGO 8 Pro Max ile Türk tüketicisinin beğenisini kazanan Chery, bunu satış rakamlarına da yansıtarak pazardaki gücünü hızla artırıyor.

SUV PAZARININ TARTIŞMASIZ LİDERİ!

Global pazarda eylül ayında 244 bin 534 adet, ilk 9 aylık dönemde ise 1 milyon 752 bin 793 adetlik satış performansını yakalayan Çinli otomotiv üreticisi, yüzde 39,9’luk büyüme oranını yakaladı. Mart 2023’te Türkiye pazarına giriş yapan Chery, sadece 3 modeliyle çok daha fazla modeli olan rakiplerinin önünde yer almayı başardı. İlk 9 ayda ulaştığı 47 bin 997 adetlik satış rakamıyla toplam pazarda 5’inci, binek araç pazarında ise 3’üncü sırada yer alan Chery, Türkiye SUV pazarının ise açık ara lideri oldu. Eylül ayında gerçekleştirdiği 3 bin 215 adetlik satışla SUV pazarında ilk sırada yer alan Chery, yüzde 8,2 pazar payına ulaştı. Marka, ilk 9 aylık dönemde ise 47 bin 997 adet satışa imza atarak SUV pazarında yüzde 12,8’lik payla liderlik koltuğuna oturdu. Markanın C-SUV segmentindeki modellerinden TIGGO 7 Pro ailesi, ilk 9 ayda ulaştığı 16 bin 976 adetlik satışla yüzde 7,2 pazar payı elde etti ve segmentinde 4’üncü sırada yer aldı. Chery’nin diğer C-SUV modeli OMODA 5 ailesi ise, aynı dönemde 11 bin 974 adetlik satış performansıyla yüzde 5,6 pay elde etti.

TIGGO 8 PRO D-SUV’DA YÜZDE 42,5 PAYA ULAŞTI!

Markanın D-SUV segmentindeki yenilikçi modeli TIGGO 8 Pro ailesi de segmentindeki açık ara liderliğini sürdürdü. Eylül ayında 2 bin 199 adet satışla ilk sırada yer alan TIGGO 8 Pro model ailesi ilk 9 aylık süreçte ise toplamda ulaştığı 19 bin 47 adetlik satışla da yüzde 42,5 payla ilk sıradaki yerini daha da güçlendirmiş oldu.

AKILLI TEKNOLOJİLER VE GENİŞ İÇ MEKÂN STANDART!

Chery OMODA 5 PRO, standart olarak sunulan 24,6 inçlik çift ekranı ve yeni nesil 4.0 ADAS teknolojisiyle dikkat çekiyor. 64 renkli iç ortam aydınlatması ve çok renkli dokulu aydınlatmalı klima paneli, entegre spor koltukları aracın kalite algısını üst düzeye çıkarırken yüzde 78’e kadar ultra yüksek dayanımlı çelikten üretilen gövde yapısıyla da güvenlik hissini artırıyor. Aracın ultra verimli 1.6 TGDI motoru, sarsıntısız ve sınıfının en hızlı vites geçişlerini sağlayan 7DCT şanzımanla kombine ediliyor. Modaya uygun tasarımıyla gençlerin ilgisini çekmeye devam eden OMODA 5 PRO, öncü teknolojileri ve benzersiz sürüş hissiyle yolculukları daha keyifli hale getiriyor.

Yeni TIGGO 7 Pro Max ise 1.862 mm ile artırılmış gövde genişliği ve 4.513 mm uzunluğu ile geniş ve konforlu bir iç hacim sunarken hem günlük şehir içi kullanımı hem de uzun mesafeli yolculuklar için ideal bir yol arkadaşı olarak öne çıkıyor. TIGGO 7 Pro Max, N95 tipi filtresine sahip Hava Kalitesi Sistemi (AQS), NVH ultra sessiz kabin tasarımı, ergonomik olarak tasarlanmış CNSL tipi elektrikli koltuklarıyla öne çıkıyor. Kullanışlı ve geniş bagajıyla da dikkat çeken Chery TIGGO 7 Pro Max, arka koltuklar katlandığında 1500 litreye varan bir hacmi kullanıcının hizmetine sunuyor. Elektrikli bagaj kapağı gibi bilgi-eğlence ve araç ayarlarını entegre eden 24,6 inç’lik çift ekranlı bir ekran çözümü ve Türkçe sesli kontrol özelliği de kullanım kolaylığı ve akıllı seyahat deneyimi sağlıyor. 50 W kablosuz hızlı şarj, mobil cihazların şarj gereksinimlerine cevap vererek sürücünün yolculuk boyunca her zaman bağlı kalmasını sağlıyor. Chery TIGGO 7 PRO Max, sürüş rahatlığını önemli ölçüde artıran ve yeni bir akıllı sürüş deneyimi sunan Gelişmiş Sürüş Destek Sistemi (ADAS) ile donatılmış durumda. Ayrıca 540 derecelik panoramik görüntü ve ön ve arka park radarları sayesinde sürücü çevresini net bir şekilde görerek daha güvenli ve rahat bir şekilde park ve manevra yapabiliyor.

21 FARKLI ADAS ÖZELLİĞİYLE SÜRÜŞLER ARTIK DAHA GÜVENLİ!

Chery’nin en çok satan modeli olan TIGGO 8’in Pro Max versiyonu, Chery Akıllı Sürüş Platformu’ndan yararlanıyor ve 21 ADAS özelliğine sahip. Adaptif Hız Sabitleme (ACC), ve güncellenen Otomatik Acil Durum Fren (AEB) sistemi gibi yeni nesil sistemlerin hepsinin standart olarak sunan araç, potansiyel tehlikeleri öngörüyor ve hem sürücünün hem de yolcuların güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alıyor. Chery TIGGO 8 Pro Max, 21 ADAS özelliğiyle sürüş güvenliğini, rahatlığını ve konforunu önemli ölçüde artırıyor. Bu sadece Chery’nin teknoloji alanındaki yenilikçi yaklaşımının bir kanıtı değil, aynı zamanda gelecekteki akıllı seyahatin de önemli bir göstergesi niteliğinde.

 

 

KAYNAK : Sanayi Gazetesi
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR