Lüks arabanın zevkini yaşamanın bedeli

Her geçen gün büyüyen oto kiralama sektörü, müşterilerine sunduğu lüks otomobillerle geçici de olsa zenginliğin ve konforun tadını çıkarma imkanı sunuyor. Lüks otomobilleri kiralamanın bedeli:

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2010 13:14 GÜNCELLEME 04.07.2010 13:14 OTOMOBİL
Lüks arabanın zevkini yaşamanın bedeli

Türkiye'nin önde gelen oto kiralama şirketlerinden Business VIP Rental Genel Koordinatörü Sina Karaer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomobil kiralamanın son zamanlarda oldukça yaygınlaştığını belirterek, lüks segmentteki araçların ise ciddi bir pazar oluşturduğunu söyledi.

Bu ciddiyeti dikkate alarak girdikleri pazarda önemli bir yer edindiklerini ifade eden Karaer, günümüzde adı bile çok az duyulan türdeki lüks araçları bile kiraya verebilir hale geldiklerini vurguladı.

Şirketlerine olan talebin her geçen gün arttığını dile getiren Karaer, şöyle konuştu:

''Şu an elimizdeki en ekonomik araç günlük kirası 130 lira olan Mini Cooper. En pahalı araç ise 4 bin 300 Avro ile Mercedes Maybach. İlk etapta bu rakamlar çok gibi görünse de, kiralanan araca sahip olmak isteyen bir kişi, 1 milyon Avro'ya yakın bir parayı gözden çıkarması gerekiyor. O nedenle bizim verdiğimiz hizmet bir anlamda insanlara lüksün, konforun ve zenginliğin tadını geçici olarak bile olsa yaşama fırsatı sunuyor.''

Karaer, kiralık taleplerine Türkiye'nin her noktasından cevap verdiklerini bildirdi.

-KİRALAYANLAR ARASINDA ÜNLÜLER DE VAR-

Söz konusu lüks otomobilleri kiralayan kişilerin arasında ünlülerin de bulunduğunu belirten Karaer, ''Bu kişilerin isimlerini vermek doğru olmayacak. Ama bugün lüks gece kulüplerinin önlerinde gördüğümüz, magazin dünyasının yakından tanıdığı kişilerin kullandığı araçların yarısından çoğu aslında kiralık. Ama bu kişiler, araçları uzun en azından 6 aylık kiralayıp, süresi dolduğunda yenisini almayı tercih ediyor'' dedi.

Yaz aylarında cabrio modellerin, kışın ise ciplerin tercih edildiğini anlatan Karaer, yaz aylarında yurt dışından tatilcilerin de gelmesiyle fiyatların arttığını kaydetti.

-''YA KAZA YAPARSAK?''-

Araç kiralamak isteyenlerin özellikle orta gelir grubunun işlemler sırasından sıkça ''Ya kaza yaparsak?'' sorusuyla karşılaştıklarını anlatan Karaer, trafik kurallarına uyan kullanıcıların olası kaza durumunda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadığını belirtti.

Araçların tamamında rent a car sigortasının bulunduğunu bildiren Karaer, şunları kaydetti:

''Müşterilerimizin hepsine araçları teslim etmeden önce alkollü araç kullanmamaları ve hız kurallarına dikkat etmeleri konusunda özenle uyarılarda bulunuyoruz. Zaten sigortanın kabul edeceği, trafik kurallarına riayet eden herkes, kaza anında herhangi bir sıkıntı yaşamadan tahsis ettiğimiz yeni araçla seyahatine devam ediyor. Ancak alkol ve aşırı hız gibi durumlardan kaynaklanan kazalarda ise kullanıcı tüm masrafı karşılamak zorunda kalıyor.''

Araçların tamamında GPRS sisteminin bulunduğunu, bu sayede de araçların sürekli olarak takip altında tutulduğunu vurgulayan Karaer, ''Özellikle hız konusunda çok dikkat ediyoruz. Öyle ki, mevcut sistemden takip ettiğimiz araçta hız sınırı ihlali belirlediğimiz an, kullanıcıyı uyarıyoruz. Buna rağmen hızlı kullanmaya devam etmesi halinde ise anlaşmayı feshederek, aracımızı yakalatıp geri teslim alıyoruz'' diye konuştu.

Şirketin kiraladığı lüks otomobillerden bazılarının kira ücretleri şöyle:

''Ferrari F430 3 günlük bin 650 Avro, aylık 17 bin avro. Porshe Carrera S 3 günlük bin 450 Avro, aylık 15 bin Avro. Mercedes S 320 CDI günlük 900 lira. BMW 3.20 CL Cabrio 3 günlük 295 lira. Audi R8 3 günlük 560 avro. Cadillac Escalede günlük 225 lira. Volkswagen Sricco günlük 145 lira. Chrysler 300C günlük 160 lira. Hummer H2 günlük 345 lira.''

KAYNAK : AA