Tanrıkulu: Akil, 'yiyen kişi' demek

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, terörün bitmesi için görevlendirilen akil insanların belirlenmesini eleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2013 15:58 GÜNCELLEME 03.04.2013 15:58 Partiler
Tanrıkulu: Akil, 'yiyen kişi' demek

Millî mücadele döneminde belirlenen akil insanların, "Amerikan, İngiliz mandasını kabul edelim." dediğini belirten Tanrıkulu, "Akil kelimesinin anlamı, yiyen kişi demek. Bir şeyleri yiyecekler herhalde, onun için tespit etmişler. Millî mücadele döneminde akil adamlar tespit edilmiş, 'Amerikan, İngiliz mandasını kabul edelim.' demişlerdi. Büyük Ortadoğu projesini ortaya koyanlar, orijinal fikir bulamayınca tarihten esinlenerek uygulamalar yapıyor. Tarihe ciddi baksınlar, o kişiler o zaman Türk milleti tarafından kovalanıp yuhalanmışlardır." dedi.

"Millî Değerleri Koru ve Yaşat" mitinginin ikincisinin 20 Nisan 2013'te İzmir'de düzenleneceğini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, ilkinin Bursa'da coşkulu bir kalabalıkla yapıldığını söyledi. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen Kenan Tanrıkulu, "9 Eylül ruhunu benliğinde hisseden insanları, 20 Nisan saat 15.00'te Gündoğdu Meydanı'na bekliyoruz. İzmir'in ardından Adana, Erzurum, Konya, Elazığ, İstanbul, Samsun ve son olarak Ankara'da miting düzenlenecek." şeklinde konuştu.

KAYNAK : CİHAN