Özal ile ilgili az bilinen 2. suikast girişimi iddiası

Kamuoyunun pek bilmediği merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın uçağı ile ilgili suikast iddialarına dönemin en önemli bakanlarından Ekrem Pakdemirli'den önemli açıklamalar geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2013 12:35 GÜNCELLEME 17.04.2013 13:05 Partiler
Özal ile ilgili az bilinen 2. suikast girişimi iddiası

PAKDEMİRLİ: 'ÖZAL'IN UÇAĞINA YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİMİ YAPILDI.'KABLOLARI FARE KEMİRMİŞ DİYEREK' DİYEREK MİLLETİ KANDIRMAYA ÇALIŞTILAR

Kanal A'da Siyaset Masası programında Bedrettin Uğur'a konuşan Pakdemirli, uçağın alımını kendisinin yaptığını suikast girişimi iddiasının ise doğru olduğunu söyledi. Pilot da olan Pakdemirli, ''kabloları fare kemirmiş' diyerek milleti kandırmaya kalktılar'' dedi.

Pakdemirli, uzun tartışmalardan sonra alınan uçakta yaşanan suikast girişimini şöyle anlattı: "Uzun tartışmalardan sonra alındı uçak. Uçağın özelliklerini biliyorum. Uçakta Özal'ın oğlu Ahmet Özal da var. Giderken elektrik sistemi göçüyor. Uçak bir anda karanlıkta kalıyor. Yaşanması muhtemel bir durum değil. Uçağın yedek sistemleri var. Ana jenaretör devreden çıksa bile yedek bataryaları vardır. Bütün ihtimalleri araştırdık. Uçağın kablolarını fareler kemirmiş dediler. Bir defa o uçağın kabloları açıkta değil. Çelik bir zırhın içinde eğilip bükülebilen bir spiraldir. Spiralin içinden geçen bir sistemdir. Kenardan bir kablo döşedik onu da fareler kemirdi. Ondan sistem göçtü demek sadece ahmakları ikna etmek için öne sürülen bir bahanedir. Fakat Turgut Bey her iki olayda da meselenin üzerine gidilmesini istemedi. Türkiye'de gündem sapar büyük karışıklıklar çıkar diye işin üzerine gitmeyin" dedi. Hem Kartal Demirağ meselesinde hem uçak meselesinde de bu uyarıyı yaptı"

İşte Pakdemirli'nin o olayla ilgili çarpıcı açıklamaları:

KAYNAK : Haber7