Kılıçdaroğlu ile Mustafa Sarıgül ilk kez buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP kulislerinin en güçlü aday olarak gördüğü Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, uzunca bir sürenin ardından ilk kez görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2013 07:03 GÜNCELLEME 22.07.2013 09:02 Partiler
Kılıçdaroğlu ile Mustafa Sarıgül ilk kez buluştu

Edindiği bilgiye göre Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün bir misafirini uğurlamak üzere Atatürk Havalimanı'nda olduğu dakikalarda CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun da Ankara'ya geçmek üzere burada bulunduğu ve ikili baş başa bir görüşme yaptı.

10 dakika kadar süren görüşmeye Kılıçdaroğlu'nu uğurlamak üzere Atatürk Havalimanında olan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in de şahitlik ettiği öğrenildi.

Öte yandan Milliyet Gazetesi yazarlarından Nagehan Alçı, Mustafa Sarıgül'ün CHP'den aday olması için istediklerini yazdı.

'Mustafa Sarıgül aday olacak mı?' bilinmez ancak Alçı'ya göre, Sarıgül sadece kendisinin "zorla" partiye kabul edilip aday olmasından yana değil.

İşte Alçı'nın konuyla ilgili olarak yazdığı yazıdan ilgili bölüm...

"İsteği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekranlara çıkıp onu ve en az 300 arkadaşını resmen partiye davet etmesi. Ancak böyle bir ortak bir basın toplantısıyla, arkadaşlarıyla birlikte CHP'ye davet edilirse aday olmayı kabul edecek...

CHP'den sağlam bir kaynağım Sarıgül'ün tek şartının bu olmadığını da söylüyor. O kaynağıma göre Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu ve ekibine Beşiktaş, Şişli, Kadıköy ve Bakırköy adaylarını da kendisinin belirlemesi koşuluyla İstanbul adayı olabileceğini belirtmiş. Bu da şu anlama geliyor: Şayet Sarıgül'ün İstanbul adaylığı kesinleşirse İsmail Ünal, Selami Öztürk ve Ateş Ünal Erzen de tasfiye edilecek ve yerine yeni adaylar gelecek..."

KAYNAK : Hürhaber-Haber7