Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Finlandiya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2013 17:57 GÜNCELLEME 06.11.2013 08:21 Partiler
Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİLER AYNI EVDE KALIYOR

- Bir çok şikayetlerin olduğu; aynı daireyi kız-erkek paylaşımı noktasında ciddi şikayetler var. Bu konuyu sizlerin takdirine bırakıyorum ve muhafazakar demokrat bir iktidar olarak da ne gibi düzenleme yapılabilir, bunun psikolojik; sosyolojik neticeleri nedir ne değildir bu çalışmaları yapıp bu şikayetleri değerlendireceğiz. Kişilerin müstakil evlerinde farklı bir kız farklı bir genç ile kalması ne denli uygun olabilir? Siz uygun buluyorsanız size hayırlı olsun' dedi.

AZİZ YILDIRIM KONUSU

- Kulüplerle ilgili bir açıklama yapmam doğru değildir. Fenerbahçe kulübü kararını bu yönde vermiştir, biz hayırlı olsun diyoruz. Zaten 1- 1,5 yıl içinde bu vaatlerin gerçekliği belli olur.

AB MÜZAKEREELERİ

- (AB'ye üyelik müzakere sürecinin hızlanmasını) Bekliyoruz. Hatta, açılıp kapanmayan fasıllarla ilgili girişimlerimiz var. Temenni ederiz ki açılıp da kapanmayan bu fasıllar da kapanma sürecine girer.

KABİNE REVİZYONU

- Erdoğan, kabinede revizyon yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruyu da, "Şu an böyle bir düşünce söz konusu değil. Eğer olması gerektiği takdirde bakan arkadaşlarımız da verilen göreve gitmek durumundadır. O zaman o arkadaşlarımızın yerine değişiklik yapmak gerekir" diye yanıtladı.

KAYNAK : Haber7