Bahçeli o şirketlere ateş püskürdü

MHP Lideri Devlet Bahçeli, anket şirketlerine 'milletin iradesine saygısızlık yapılıyor' diyerek veryansın etti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2014 12:26 GÜNCELLEME 19.01.2014 12:28 Partiler
Bahçeli o şirketlere ateş püskürdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı kamuoyu araştırma şirketlerinin kamuoyunu şekillendirmeye çalıştığını iddia ederek, "Terazinin bir tarafına AKP'yi, diğer tarafına CHP'yi koymuş. Varsa yoksa bu iki parti. Peki milletin tercihleri ile oluşmuş diğer 23 partiyi nereye koyacağız. Ne AKP diyoruz ne CHP. İlle de MHP diyoruz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'ni ziyaret etti. Taksicilerle bir araya gelen Bahçeli, "Şoför arkadaşlar gecesi gündüzü olmayan, dara düşenleri istediği yere götüren, bunu yaparken ciddi sosyal risklerle karşı karşıya kalan, bir şehri akciğeri sayılan, her nefesinde ne olduğun bilen önemli bir meslek mensuplarıdır" dedi.

Konuşmasında medyayı ve kamuoyu araştırma şirketlerini eleştiren Bahçeli, "Bir avuç kamuoyu araştırmacısı çıkmış ne idüğü belirsiz bir anlayışla kamuoyunun araştırılması yerine, kamuoyunu şekillendiren bir tavır ile terazinin bir tarafına AKP'yi koymuş, diğer tarafına Cumhuriyet Halk Partisini koymuş. Varsa yoksa bu iki parti. Peki milletin tercihleri ile oluşmuş diğer 23 partiyi nereye koyacağız. Bunlardan bir tanesi de Milliyetçi Hareket Partisi. Bu tür kesinleşmiş tercihler millet iradesine saygısızlık. Her konuda millet iradesini öne çıkartarak yola çıkanlar bu yanlışı düzeltmelidir. Medyaya her yönüyle baskı yapanlar buradaki yanlışı da düzeltmeleri için medyaya yol göstermeleri lazım. MHP de İstanbul için söylüyor. Saygı duyulduğu takdirde milletimize hizmet yolunu bulacağız. Ne AKP diyoruz ne CHP. İlle de MHP diyoruz" diye konuştu.

AK Parti'nin değişim sloganı ile yola çıktığını hatırlatan Bahçeli, "AKP'li kardeşlerim alınmasın sözüm kendilerine değil. AKP'li yöneticilere sesleniyorum. Efendim 'değişim istiyoruz' dediler. 18 Kasım 2002 tarihinden itibaren bu değişimin yolunda gidiyorlar. Fakat İstanbul'da 20 senedir değişmeyen bir başkan var. Gelin değiştirelim diyoruz biz de. O bakımdan desteğinize ihtiyacımız var. İradeniz MHP'ye teveccüh olarak döndüğü takdirde şoför arkadaşlarımızı mazotu ile benzini ile gres yağı ile yanında olduğumuzu bilin" şeklinde konuştu.

KAYNAK : İHA