DHKP-C cinayeti üstlendi ama o inanmadı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Berkin'in cenazesinden sonra Kasımpaşa'da gencecik bir çocuğumuz öldürüldü, öldürülmeden önce tüm elektrikler söndürülüyor, kimin ateş ettiği belli değil" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2014 19:56 GÜNCELLEME 13.03.2014 20:15 Partiler
DHKP-C cinayeti üstlendi ama o inanmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  partisince Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, halk için, halkın çıkarları için çalışacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, dün 15 yaşındaki Berkin Elvan'ı yolcu ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Hayata direnemedi. Bu sabah ailesini ziyaret ettim, başsağlığı diledim ama bakın Zonguldaklılar, Ankara'dan evvelki gün ayrılırken provokasyonlara dikkat edin, bu zat ülkeyi bölmekle adeta kendisini sorumlu tutmuş durumda, halkı bölüyor, birbirine düşman etmeye çalışıyor.

ELEKTiRİKLER SÖNDÜRÜLDÜ İDDİASI

Halkı uyardım provokasyonlara girmeyin. Dün Berkin'in cenazesinden sonra Kasımpaşa'da gencecik bir çocuğumuz öldürüldü, öldürülmeden önce tüm elektrikler söndürülüyor, kimin ateş ettiği belli değil. O da anne çocuğu onun da ailesi var, yazık günah değil mi? İktidardan gidecek, o da biliyor gideceğini provokasyonlarla ayakta durmaya çalışıyor. Hitler'in yöntemi gibi, bütün yurttaşlarımızın dikkat etmesini isterim."

BIRAKIN YAĞMALASINLAR

Beyoğlu'nda seçim bürosunun yağmalandığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Beni aradılar 'yağmalasınlar sakın elinizi kandırmayın' dedim. Abbas yolcu  gidecek, Türkiye bu yükü taşıyamaz. Adı şaibeye çıkmış bir insan Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlık koltuğunda oturamaz, adı 'başçalana' çıkmış birisi o koltukta oturamaz, o koltuk temiz insanların koltuğudur" ifadesini kullandı.