AK Parti'nin yüz akı olan şehre 'özel model'

Yücel Barakazi, “Biz Bingöl'de barış süreciyle ilgili olarak özel bir model oluşturacağız." dedi ve Bingöl'ün bölge için neden önemli olduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2014 09:21 GÜNCELLEME 28.03.2014 12:03 Partiler
AK Parti'nin yüz akı olan şehre 'özel model'

AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği destekle her seçim ve referandum sürecinde adından bahsedilen şehir olan Bingöl'e 'çözüm süreciyle ilgili özel model' geliyor.

AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Yücel Barakazi, devam eden çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla Bingöl'de "özel barış modeli" oluşturacaklarını söyledi. Barakazi, modeli Türkiye ve dünya barışına sunacaklarını kaydetti.

"BİNGÖL HEP DOĞRUNUN YANINDA YER ALDI"

Barakazi, Bingöl'ün tarih boyunca doğrunun yanında yer aldığını, 12 Eylül Anayasası'nda dik duruş sergileyen halkın, yapılan referandumlarda çok ciddi rakorlara imza attığını hatırlattı. 

Barakazi, Bingöl halkının çözüm sürecinin başarıya ulaşması için demokrasiye ciddi katkı sunduğunu söyledi.

"ÇÖZÜM SÜRECİYLE BARIŞA KATKI SUNACAĞIZ"

Bingöl'ün coğrafi konumu itibariyle ciddi bir bölgede yer aldığını ifade eden Barakazi, kentin geçiş bölgesi olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

"Kuzey ve Güney; Doğu ve Batı arasında ciddi bir geçiş bölgesidir. Bingöl bu geçiş bölgesinde olması noktasında hem barışa çok ciddi bir katkı sağlayabilir, hem ekonomi anlamda ciddi avantajlar elde edebilir. Bununla ilgili ciddi çalışmalarımız var" 

"RAPOR BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ ŞEHİR MEYDANI YAPACAĞIZ"

Bingöl'de kentsel dönüşümün devam edeceğini dile getiren Barakazi, kadın, sporcu ve engellilere yönelik projelerle fark yaratacaklarını dile getiren AK Partili Barakazi, çok önemsediği ve Bingöl'e bambaşka bir havaya sokacak Şehir Meydanı projesini de açıkladı: 

"Kent çok sıkışık. Şehre bir meydan yapılmasına dair düşüncelerimiz vardı. Fakat nereye kurabiliriz diye düşünürdük iki ay önce. Bizim hükümet konağımız 1971 depreminden sonra yapılmış bir bina. Onun çürük olduğuna dair rapor çıktı. Rapor bizi gayet mutlu etti. Hükümet konağı binası yıkıldıktan sonra, burayı Dörtyol ve Ulucami ile bütünleştirerek, alt kısmı iki veya üç katlı otoparklı şehir meydanı yapmak istiyoruz"