HDP'den flaş Lice açıklaması!

HDP 10 Haziran'da yapılacak haftalık grup toplantısının Lice'de yapılacağı açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2014 19:30 GÜNCELLEME 09.06.2014 00:34 Partiler
HDP'den flaş Lice açıklaması!

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin hayatını kaybetmesini kınayan bir açıklama yaptı. HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada "Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde kalekol inşaatına karşı bir süreden beri protesto eyleminde bulunan halka karşı askerlerin dün gerçekleştirdiği saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi ise yaralandı. Yaşamını yitiren Ramazan Baran ve Baki Akdemir'e rahmet, ailelerine ve Kürt halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diliyoruz" denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), salı günü yapılacak Meclis Grup toplantısını Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yapacağını bildirdi. Grup toplantıları Salı günleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında yapılıyor.

HDP GRUP TOPLANDISINI LİCE'DE YAPACAK

HDP'den yapılan açıklamada, "Haftalık grup toplantımız, 10 Haziran 2014 Salı günü Lice'de yapılacaktır." denildi.

HDP'den önce BDP de bazı grup toplantılarını Diyarbakır'da yapmıştı. Bu durum tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın HDP Eşbaşkanlarıyla bir araya gelecek. CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüşmeler yapmak amacıyla yarın saat 10.30'da TBMM'de HDP Eşbaşkanlarıyla görüşecek. Kılıçdaroğlu, saat 11.30'da DSP'yi, 12.15'de Bağımsız Türkiye Partisi'ni, saat 13.30'da ise Demokrat Parti'yi ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu, siyasi partilerle görüşmelerinde 'Nasıl bir Cumhurbaşkanı' ve 'Siz ne düşünüyorsunuz' konusunda görüş alış verişinde bulunacak.

KAYNAK : DHA