Ak Gençlik, Davutoglu ile Gazze için buluştu

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Programa Bakan Davutoğlu da katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2014 16:31 GÜNCELLEME 20.07.2014 17:53 Partiler
Ak Gençlik, Davutoglu ile Gazze için buluştu

İstanbul Gençlik Kolları teşkilatına bağlı 1500 genç, ‘GAZZE’ gündemiyle sahur programında biraraya geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programa ayrıca, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şentop ve Nurettin Nebati, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu da katıldı.

"ORTADOĞU'YA BATAKLIK DEDİRTMEYECEĞİZ"

İstanbul’un 39 ilçe teşkilatlarının hazır bulunduğu Sahur programında Gençlerin Gazze ile ilgili sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ‘Tüm insanlığı aydınlatan Hira Dağının bulunduğu Ortadoğuya bataklık dedirtmeyiz.Biz Gazze’yi, Kudüs’ü, Şam’ı aziz bilmişiz. Asla kaderlerine terketmeyeceğiz’ dedi.

Muhalefet’in Türkiyede bulunan Suriyeli kardeşlerimize olan sözlerine de cevap veren Davutoğlu; "dedeleri bu topraklarda şehit düşmüş insanlara nasıl bu toprakları kapatalım. Bulgaristan'dan gelenlere kapatmadık, Kuzey Iraktan gelenlere kapatmadık, Bosnadan gelenlere kapatmadık. Bugün de Suriyeli kardeşlerimize kapatmayacağız" dedi.

İl Gençlik Kolları Başkanı Gıyaseddin Gergin, yaptığı konuşmada İstanbul gençliği olarak Sayın Başbakanımızın sözlerini bir kez daha tekrarlıyoruz: tarihin ışığında ve bugün yaşadığımız acılar içinde bizler; ‘Zalime karşı mazlumdan tarafız, Haksızlığa karşı, haklıdan tarafız, Zulme karşı, adaletten tarafız, Zulme rıza göstermek zulümdür, Müslüman Müslüman’ın kardeşidir, ona zulmetmez; onu zulme terk etmez’ dedi.

"OLİMPOS’UN ÇOCUKLARI HİRA’NIN EVLATLARINI KABULLENMEYECEK"

‘Olimpos Dağı’nın çocukları Hira Dağı’nın evlatlarını asla kabullenemeyecekler’diyen Gergin, biz inanıyoruz ki Hz.İbrahim’i yakmak için yakılan ateşle Gazze’de yakılarak, canice şehit edilen Muhammed Ebu Hudayr kardeşimizi yakan ateş aynı ateştir. Bizlerse o ateşe sabır, olgunluk ve metanetle su taşıyan karıncalar olmaya devam edeceğiz’ sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Programın kapanışında ise, topluca Sabah Namazı için saf tutan Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve İstanbul Gençlik Kolları Teşkilat mensubu 1500 genç Gazze için ellerini semaya açtı.