CHP seçmeninden Kılıçdaroğlu'na şok

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yapılan ankete göre CHP seçmeni Kılıçdaroğlu'nun artık istifa etmesi gerektiğine inanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2014 09:35 GÜNCELLEME 15.09.2014 09:36 Partiler
CHP seçmeninden Kılıçdaroğlu'na şok

Araştırma şirketi ANAR 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir ay sonra yaptığı araştırmada seçmene "Sonuçlar sonrası Muhalefet lideri istifa etmeli mi?" sorusunu yöneltti. Sonuca göre CHP seçmeninin yüzde 55'i Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğine inanıyor.

2-8 Eylül’de yapılan ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a halk desteğinin yüzde 66 olduğu ortaya çıktı. 26 ilde 5 bin iki yüz kişiyle yüz yüze yapılan ankete katılanların yüzde 51,7’si de bugün genel seçim yapılsa AK Parti’nin birinci olacağına inanıyor.

ÇATI ADAY FİKRİ YANLIŞTI

Ankete göre seçmen CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu ile girmesini yanlış buluyor. Seçmenin yüzde 50’si çatı aday fikrinin yanlış olduğunu düşünüyor.



CHP'LİLERİN YÜZDE 55'İ "İSTİFA" DEDİ

Ankette kamuoyundaki en karamsar tablo muhalefet partilerine yönelik. Çünkü tüm partilerin seçmeninin yüzde 60.2’si muhalefet liderlerinin istifa etmesi gerektiğini düşünüyor. AK Parti seçmeninin yüzde 62,8’i CHP seçmeninin yüzde 55’i, BDP seçmeninin yüzde 62’si diğer seçmenin ise yüzde 62’si muhalefet liderlerinin istifa etmesi gerektiğini vurguluyor.