AK Parti'li Ekrem Çelebi'den duygusal veda...

AK Parti'nin aday listeleri açıklandıktan sonra aday gösterilmeyen isimler tek tek veda ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2015 12:44 GÜNCELLEME 09.04.2015 12:44 Partiler
AK Parti'li Ekrem Çelebi'den duygusal veda...

AK Parti'nin milletvekili aday listesinde yer almayan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, düzenlediği basın toplantısıyla Meclis'e duygusal veda etti.

Çelebi, konuştuğu kürsünün arkasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğraflarının yer aldığı, "Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım ve Başbakanım" yazılı döviz astı, kürsünün ön tarafına da Ağrı ve ilçelerine yapılan yatırımları anlatan dövizler koydu.

Çelebi, "2011'de bağımsız aday olarak girseydim 2 bin oy alırdım ama AK Parti Hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan sayesinde biz Ağrı'da 98 bin oy aldık. 25. dönemde yokum ama ben bu davanın neferiyim, tuğlasıyım. Hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem Sayın Başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz vekil olsak da olmasak da bu davanın tuğlasıyız. Hayatım boyunca da ben AK Parti'liyim ve AK Parti'li olarak da kalırım. Bundan sonra da elimizden ne gelirse ülkem için çalışacağım. Bundan sonra iktidar ya da muhalefet, kim gelirse gelsin çok başarılı olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Soruları da yanıtlayan Çelebi, "Doğunun AK Parti'den başka bir şansı yok, bunu hepimizin bilmesi lazım. AK Parti'den başka bir tercih yaparsa da bu bölge gelişmez. Benim ilçem Patnos'a 180 milyon liranın üzerinde para gitti, arada giden paralar hariç olmak üzere. 2011'de Ağrı merkez dahil olmak üzere hiçbir köy yolunda sıcak asfalt yoktu ama Ağrı merkezde 100 kilometrenin üzerinde, Patnos'ta 75 kilometre var. Batı bölgelerinde bunlar yok" dedi.

"Bunları bu ülkeyle getiren Recep Tayyip Erdoğan'dır"

"Benim ilime ve ülkeme, AK Parti hükümetleri çok büyük hizmetler götürdü. Bu benim vefa borcumdur. Özellikle Cumhurbaşkanımıza hayatım boyunca minnettarım" diyen Çelebi, Hükümetin iline çok büyük yatırımlar yaptığını söyledi.

Duygulanarak ve gözleri dolarak konuşmasına devam eden Çelebi, "22.5 yıl devlete hizmet ettim. Meclis insanları yetiştiriyor. Cumhuriyetin donanımlı insanlarının olduğu yerdir ve gerçekten insanlara bir şey öğretiyor. 2011'de bürokrat olarak gelmiştim, 2015'te Türkiye Cumhuriyeti'nin bir milletvekili olarak ayrılıyorum, bu bana göre büyük bir onurdur" dedi.