Türker'den Kemal Derviş bombası: Uçakta bakan oldu

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kemal Derviş'in Ecevit tarafından bakan yapılması ile ilgili çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2015 15:01 GÜNCELLEME 14.10.2015 15:02 Partiler
Türker'den Kemal Derviş bombası: Uçakta bakan oldu

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ekonomiden sorumlu eski Devlet Bakanı Kemal Derviş hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türker, "Kemal Derviş Türkiye'ye Bakan olarak davet edilmedi. Uçaktayken Bakan oldu" dedi.

İşte Masum Türker'in o açıklamaları:

"Kemal Derviş uçaktayken Bakan oldu"

"Kemal Derviş kimin adamı bilmem. Ama bizim adamımız değil. DSP'yi mahveden adamdır.

DSP'nin siyaseten özeleştiri yaparsak yaptığı iki hata var. Birinci hata Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı Cumhurbaşkanı olarak seçmemiz. Biz parti olarak kendimizden bir aday çıkarmadık. İkincisi kriz çıkmış, Bakan değişecek benden önce koltuğa layık 10 tane arkadaşımız vardı. Zaten Kemal Derviş Türkiye'ye Bakan olarak davet edilmedi. Uçaktayken Bakan oldu. Türkiye'ye Merkez Bankası Başkanı olarak çağrıldı. Ama Kemal Derviş uçaktayken medya, uluslararası sermaye, Türkiye'yi sömürmek isteyenler, herkes Bakan olması lazım dedi.

Bakan olmakla, Merkez Bankası Başkanı olmak arasında ne fark var? Bakan olduğunuz zaman Türkiye'nin faizi ve borcunu siz idare ediyorsunuz. Hemen medya kuşandı Bakan dedi. Hatta gelirken açıklama yapmasın diye o arkadaşı iş adamı, "Kemal sakın açıklama yapma. Sen Bakan olacaksın" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kanal A ekranlarında Fatin Dağıstanlı'nın hazırlayıp sunduğu Türkiye'nin Seçimi programına konuk oldu.