Demirtaş'tan Davutoğlu'na taziye yanıtı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Gül'ün kendisini taziye için aramasına yönelik eleştirilere cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2015 15:28 GÜNCELLEME 20.10.2015 15:28 Partiler
Demirtaş'tan Davutoğlu'na taziye yanıtı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Güneşli’de bulunan Ehlibeyt Alimleri Derneği'ni ziyaret etti.

Demirtaş ziyaret sırasında habercilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Demirtaş, 11 Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Davutoğlu arasında yaşanan taziye polemiğiyle ilgili bir soruya da yanıt verdi.

Ankara'da Türkiye'nin en büyük katliamının yaşandığını belirten Demirtaş, "102 kardeşimizi yitirdik ve Türkiye'nin her yerine cenazeler gitti. Kendini insani olarak kaybetmemiş herkesin, bu taziyeyi yüreğinde hissettiğinden biz şüphe duymuyoruz. İlk günden belirttik. Taziye Türkiye'deki bütün evlerdir. Ne HDP'nin genel merkezidir ne de başka bir partinin merkezidir.  Önceki Cumhurbaşkanımızın şahsımızda bizleri araması ve bizler aracılığıyla ailelere taziyelerinin iletilmesini istemesi, son derece normal, insani bir duruştur. Buradan yola çıkarak bir polemiğe girmek, 'taziye yeri o değil, budur demek' insanın ahlaki seviyesini gösterir. Vicdanının oy uğruna, sandık uğruna karardığını gösterir. Çok üzüldüm, gerçekten çok üzüldüm. Ülkenin başbakanı çıkıp bize, taziye sizin değil, acıyı sahiplenmeyin diyecek kadar duygudan yoksun bir hale geldiğin görmek çok üzdü bizi" diye konuştu.