7 Haziran sonrası CHP'nin iki büyük hatası

CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu duyuran Umut Oran, CHP'nin 7 Haziran seçimlerinin ardından yapmış olduğu iki hatayı açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.11.2015 09:29 GÜNCELLEME 11.11.2015 09:30 Partiler
7 Haziran sonrası CHP'nin iki büyük hatası

CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Umut Oran, Haber Türk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

7 Haziran sonrasında oluşan muhalefet tablosuna ilişkin açıklamalarda bulunan Oran, CHP'nin bu süreç içerisinde yapmış olduğu iki hatayı canlı yayında açıkladı.

İşte Oran'ın iki hataya dair yorumu:

"7 haziran sonrası muhalefet oluşan ortamı değerlendirmedi. MHP büyük hatalar yaptı bedelini ödedi. HDP de aynı şekilde PKK konusunda yanlış adımlar attı.

Birinci hata: CHP, 7 haziran akşamı oyumuz düşmüş, iktidar olamamışızken Genel Merkez'de kutlama yapıyor. Buna partililer de şaşırdı. Başarının kriteri iktidar olmaktır. Sevinmemek gerekiyor.

İkinci hata: Meclis Başkanlığı seçimlerinde hata yaptık. O süreci ana muhalefet olarak yönetemedik. Ekmeleddin İhsanoğlu vakası vardır. En kritik hata o isimdir. Bütün parti karşı çıkmıştır. Ben o zaman Parti Meclis'inde Kılıçdaroğlu'na söyledim; 'Kararı siz aldınız, sonucu da cesaretle karşılamanız gerekir'. Ama arkasında durmadı, Meclis Başkanlığı'nda bu konu gündeme gelmedi.

Sonuç olarak başarısızlık görüyorum. Tüm muhalefet partileri başarısız. Son 5 yılda 6 seçim kaybettik, alışılmış çaresizlik oldu. Bu başarısızlık makas 25 puan açıldı."