Bahçeli'nin son planı: Harekete geçiyor

"MHP'de bir liderlik sorunu yoktur, genel başkanlık sorunu yoktur" MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, Bahçeli'nin planını açıkladı:

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2015 18:38 GÜNCELLEME 03.12.2015 18:38 Partiler
Bahçeli'nin son planı: Harekete geçiyor

Mevlüt Karakaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Önümüzdeki günlerde Sayın Genel Başkanımız Anadolu'yu, teşkilatları  dolaşmaya başlayacak" dedi.

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın, "Yeterli imza toplanmazsa yargı yoluna başvururuz ve kayyum yoluyla kurultayın toplanmasını sağlarız" şeklinde açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine de Karakaya,  açıklamayı okumadığını belirterek, şunları söyledi: 
 
"Somut olarak bugüne kadar öyle bir olağanüstü kongrenin toplanmasını gerektirecek imzanın toplandığını ifade etmek mümkün değil. Dolayısıyla imzalar toplanır ve kongrenin toplanmasıyla ilgili olarak müracaat yapılır. Ondan sonra  incelemeler yapılarak, buna bir karar verilir. Ama benim şahsi fikrimi  soruyorsanız, bunun o aşamaya geleceğini düşünmüyorum. Çünkü, ilk günlerde tabi  alınan sonuçla ilgili olarak insanlarımızın bazı kızgınlıkları, ümitsizlikleri  oldu. Bunun üzerinden bir şeyler yapılmaya çalışıldı, doğrudur. Ama bunların bir  sonuca varacağını düşünmediğimi ifade etmek istiyorum." 
 
Mevlüt Karakaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'i  kastederek, "Fetullah Gülen'in MHP içerisine yerleştirilmiş siyasi figürü"  dediğinin anımsatılması üzerine, "Sayın Genel Başkanımızın, 'MHP içerisine  yerleştirilmiş' şeklinde değil, 'bir grubun siyasi figürü olma' biçiminde ifadesi  oldu. Orada kendisi bunu üzerine aldı ve cevaplandırdı. Burada söylenecek çok  daha başka bir şey olduğunu düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 
 
"Olağanüstü kurultay çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki  soruya da Karakaya, şu yanıtı verdi: 
 
"Yeter sayıda imzanın toplanması gerekiyor. Şu anda ortada öyle bir imza yok ya da imza verenler ortada yok. Ama basında MHP sanki olağanüstü  kongreye gidiyormuş gibi bir hava verilmeye çalışılıyor. MHP'de bir liderlik sorunu yoktur, genel başkanlık sorunu yoktur. MHP çalışmalarına devam ediyor.  Meclis ve parti çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Sayın Genel  Başkanımız Anadolu'yu, teşkilatları dolaşmaya başlayacak. MHP olarak biz  Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor şartlarda, bu gündem yoğunluğunda üzerimize  düşen, 40 milletvekiliyle yapmamız gereken muhalefet görevimizi sorumluluk  içerisinde yapmanın hesabı ve planları içerisindeyiz." 

"Dileğimiz diplomasi yoluyla çözülmesi" 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, gazetecilerin, "Türkiye, Rusya  krizinde boğazlar kozunu kullanır mı" sorusu üzerine, bunun Türkiye  Cumhuriyeti'nin hava sahasına ve egemenliğine yönelmiş bir tehdit olduğunu ve  dolayısıyla Türkiye'nin buradaki davranışıyla doğru bir yerde durduğunu savundu.

Rusya'nın bu krizi tırmandırması ve çeşitli ambargolara gitmesinin Türkiye'yi de karşı tarafa benzer tedbirleri almaya yönlendirdiğini belirten Mevlüt Karakaya, "Özellikle bugün yaşananlar, yaş sebze ve meyveye getirilen ambargo, yine aynı şekilde belli projelerin dondurulması konusundaki girişimler... Tabi Türkiye de diplomasi içerisinde benzer kozlarını oynayacaktır.  Temel dileğimiz, bir an önce bu tedirginliklerin diplomasi yoluyla çözülmesi"  diye konuştu.

KAYNAK : AA