MHP'de kurultay muamması

Ankara 2. İcra Mahkemesi, MHP'de kurultayın engellenmesine yapılan itirazı kabul etti. Gemerek'teki mahkeme ise tam tersi karar aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2016 16:18 GÜNCELLEME 13.05.2016 21:05 Partiler
MHP'de kurultay muamması

Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi, muhaliflerin şikayetini kabul etti. Mahkeme, Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı nedeniyle kurultayı engellemeye dönük tüm işlemlerinin iptaline karar verdi. Bu karar üzerine Çağrı Heyeti’nin kurultayın toplanacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor.

GEMEREK MAHKEMESİ TERSİ KARAR VERDİ

Ankara 2. İcra Mahkemesi MHP kongre yapabilir kararı verirken Gemerek Mahkemesi kongrenin yapılamayacağını açıkladı. 

Karar sonrası Gemerek Sulh Hukuk mahkemesi, muhaliflerin yaptığı başvuruyu reddederek kurultayın yapılmaması kararını bir kez daha yineledi.

VALİLİĞE TEDBİR YAZISI

Öte yandan Tosya ve Gemerek mahkemeleri Pazar günü kurultayın engellenmesi için Ankara Valiliği'ne tedbir yazısı gönderdi.

Ardı ardına yaşanan gelişmeler sonrasında, MHP’de Pazar günü kongrenin toplanıp toplanamayacağı merak edilmeye başlandı.

MUHALİFLER ISRARCI

Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır, “İtirazın kabulüyle engel kalktı. Allah’ın izniyle Pazar günü olağanüstü kongreyi yapacağız” dedi.

MHP’de olağanüstü kurultay isteyen ve genel başkanlık için adaylıklarını açıklayan eski milletvekilleri Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın ile MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek genel başkanlığa aday olan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da dün biraraya gelip, “İtiraz kabul edilirse 15 Mayıs’ta kurultay yapılacak” açıklaması yapmışlardı.