AK Partili milletvekilinin acı günü

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın babası Ahmet Zeki Çamlı hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2017 12:10 GÜNCELLEME 09.10.2017 15:30 Partiler
AK Partili milletvekilinin acı günü

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın babası Ahmet Zeki Çamlı vefat etti.

Uzun süredir hasta olarak evde bakım gören Ahmet Zeki Çamlı, bu gece hayatını kaybetti. Zeki Çamlı, bugün öğlen Fatih Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı’nda defnedildi.

Çamlı için Fatih Camisi'nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan ile bazı milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Tören öncesi camiye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak da Çamlı ailesine taziyelerini iletti. 

Ahmet Hamdi Çamlı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olarak görev yapıyor.

Ahmet Zeki Çamlı kimdir? (1934-2017)

Aslen Trabzon, Of kazası, Dernekpazarı nahiyesine bağlı Ormancık (Makidanos) köyündendir. 1934 yılı şubat ayının 15’inde Ahmet Zeki Çamlı Adapazarı’nda dünyaya gelmiş ve 8 kardeşten birisidir..

1958 yılında Fatih’e oturduğu semte yakın olan İskenderpaşa camisine yeni tayin olan bir hocaefendi dikkatini çekmektedir, kısa zamanda hocaefendiye olan muhabbeti artmış ve dost olmuştur. Mehmet Zahid Kotku efendinin manevi ziyafetlerinden faydalanmaya başlamış ve cemaate gelen üniversiteli gençler ve cemaatle içli dışlı olmaya başlamıştır.

Birgün İskenderpaşa camiinde kılınan yatsı namazı sonrası, o zaman Necmi abi dedikleri Erbakan hocanın isteği ile tam 8 kişi küçük Volkswagen’e atlayıp Yenikapı sahiline çay içmeye giderler. Çay bahanedir. Mevzu Erbakan hocanın Adalet Partisi’nden vekil adaylığı veya Konya’dan bağımsız aday olarak seçimlere girmesidir…

Yapılan o İstişareden de Erbakan hocanın Konya’dan bağımsız vekil adayı olarak seçimlere girmesi yönünde tavsiye çıkar.

Mehmet Zahid Kotku hoca efendinin de manevi destekleri ile Konya da el birliğiyle tarihi bir seçim çalışması yapılır. Sonrası malum. Üç mebusluk oy alarak Necmeddin Erbakan Konya Mebusu seçilir.

Sonrasında 26 Ocak 1970 tarihinde Milli Nizam Partisi kuruldular.

MNP’nin İstanbul İl Merkezi, Zeki Çamlı’nın Nuriosmaniye caddesinde deri konfeksiyon atölyesi olarak kullandığı yer olur.

Ve Milli Görüş hareketinin ilk siyasi oluşumu MNP partisinin kapatılmasından 18 ay sonra 11 Ekim 1972’de Milli Selamet partisi kuruldu. Zeki Çamlı yine bu siyasi oluşumun da kuruluşunda bulunarak İstanbul İl teşkilatını kurarlar.

Fatih Fevzipaşa caddesinde (Kömür lokantasının 30 metre ilerisinde bulunan şimdi Mado) binasının 1. Katında MSP Fatih içe teşkilatı, 2.katında MSP İstanbul İL Başkanlığı,3.Katında iseRecep Tayyip Erdoğan’ın başkanı olduğu MSP İstanbul Gençlik kolları başkanlığı bulunmaktaydı. Ahmet Zeki Çamlı uzun yıllar İl muhasipliği, teşkilat başkanlı ve İl başkanlığı görevlerinde bulundu.

Ahmet Zeki Çamlı 1977 seçimlerinde İstanbul’dan Milletvekili adayı olmuştur. Ahmet Zeki Çamlı, İstanbul Belediye başkanları Ahmet İSVAN, Aytekin Kotil, döneminde İstanbul Belediye Meclis üyesi seçilerek Milli Selamet Partisinin İstanbul Belediyesinde seçilmiş tek temsilcisi olarak görev yaptı.

12 Ocak 1973 tarihinde Cağaloğlu Üretmen han’ın 1.katında 2 odalı bir mekânda Hareketin ve Milet’in sesi olmak üzere Erbakan hocanın himayesinde el birliğiyle Milli Gazete kurdular. Gazete Nuriosmaniye caddesine paralel Şeref Efendi sokağında bulunan bir matbaada basılmaya başlandı. Bu şartlar kısa süre içerisinde yetersiz kalmaya başladı.

Ve daha müsait bir yer aranmaya başlandı1977’li yıllarda Topkapı Avrupa Otogarı’n arka tarafında hemen E5 yoluna cephe 15 dönüme yakın bir arazi ( şuan Yeni Şafak Gazetesi yan tarafı olan yeşil alan) çetin pazarlıklar neticesinde Zeki Çamlı’nın Genel Müdürlüğünü üstlendiği Milsan Basın sanayi AŞ. Kuruldu.

Milsan Basın Sanayii Genel Müdürlüğü görevini ifa ederken 12 Eylül 1980 Darbesi oldu.

Milli Görüşün 2.partisi MSP de kapatıldı. Darbe mahkemelerinde yasaklanan Erbakan hoca ve arkadaşları gayri resmi olarak siyasi faaliyetlerini sürdüler.

Bu faaliyetlerin önemli bir bölümüne Ahmet Zeki Çamlı’nın İstanbul İskenderpaşa Camii yanında bulunan ve toplantıların yapılabileceği kadar yeterli mekâna sahip olan evi karargâh görevi yapmıştır.

Rızkını ticaretle kazanan Ahmet Zeki Çamlı’nın ömrü hayır, hasenat, vatan, Millet ve Ümmet birliği sevdasına taalluk eden meşguliyetlerle geçmiştir.

Evli ve üç çocuk babası Ahmet Zeki Çamlı 8 torun sahibidir.