8 MHP'linin daha kaseti var iddiası

MHP'de Adana 1. Sıra milletvekili adayı Recai Yıldırım ve Kırşehir 1. Sıra adayı Metin Çobanoğlu'na ilişkin kaset skandalının ardından MHP'ye ilişkin 8 kasetin daha olduğu iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2011 17:23 GÜNCELLEME 29.04.2011 17:23 Partiler
8 MHP'linin daha kaseti var iddiası

MHP'de iki milletvekilinin adaylıktan çekilmesi ile sonuçlanan olay sonrasında MHP lideri Devlet Bahçeli, önceki akşam kurmaylarını topladı ve kaset olayını değerlendirdi. "Özel hayatınıza dikkat edin" diyerek kurmaylarını uyaran Bahçeli'nin "Kendinden şüphesi olan istifa etsin" dediği öğrenildi. Bahçeli, partiye zarar verecek faaliyeti bulunanların da sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi. Bahçeli'nin yaşanan olaylar sonrasında uzun süre sonra ilk kez Ülkücülerin yakın koruması altında Genel Merkez'den ayrıldığı ifade edildi.

HUKUK MÜCADELESİ

Bu arada MHP yönetimi özel hayata ilişkin görüntüleri kaydeden ve yayınlayanlarla ilgili hukuki mücadelesini sürdürecek. Görüntüleri kaydeden bazı kişi ya da kişilerin, görüntülerin dökümünü yapması, diyalogları yazılı olarak hazırlayarak medya mensuplarına göndermesi, komplonun organize yapıldığı şüphesini doğurdu. Bu arada Metin Çobanoğlu ve Recai Yıldırım'ın çekilmesi sonrası MHP yeni aday bildiriminde bulunamayacak. Aday sırası bir üste kayacak.

SABAH