CHP'ye yeni türkü: Tayyip büktü belimi

CHP Muğla 1. sıra milletvekili adayı olan ünlü türkücü Tolga Çandar, CHP'ye "Çiftçinin Türküsü: Tayyip Büktü Belimi" adlı yeni bir seçim şarkısı seslendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2011 10:12 GÜNCELLEME 30.04.2011 10:12 Partiler
CHP'ye yeni türkü: Tayyip büktü belimi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler için yoğun miting programını sürdürüyor. CHP'nin mitinglerinde sık sık CHP'nin bu seçim kampanyası için hazırlanan Onur Akın'ın seslendirdiği "Bir Islık Da Sen Çal" ile Nilüfer Sarıtaş'ın seslendirdiği "Ak Dediler Kara Çıktı" şarkıları çalınıyor. CHP Muğla 1. sıradan milletvekili adayı olan ünlü türkücü Tolga Çandar, partisi için yeni bir seçim şarkısı seslendirdi.

Yeni seçim şarkısı "Çiftçinin Türküsü: Tayyip Büktü Belimi" için "Tarlaya Ektim Soğan" Türküsü'nün bestesi üzerine yeni sözler yazıldı. CHP'nin seçim kampanyasını yürüten Grey Ajans'ın, bu şarkının yanısıra iki yeni seçim şarkısı daha hazırladığı öğrenildi. "Çiftçinin Türküsü" ile birlikte yeni seçim şakılarının önümüzdeki günlerde yapılacak mitinglerde çalınmaya başlanacağı bildirildi. "Çiftçinin Türküsü: Tayyip Büktü Belimi" adlı seçim şarkısının sözleri ise şöyle:

"Tarlaya ektim soğan/Mahvetti bizi Erdoğan/Çiftçinin derdi bitmiyor/Ananı da al git diyor/

Mahsüller elde kaldı/Kahveler doldu taştı/Mazota zam bitmiyor/Traktör yine gitmiyor

Çiftçinin büktü belini/Kara çıkardı yüzünü/Ne ekersen onu biçersin/Hadi canım anca gidersin

Oy niye oy istiye/Hangi yüzle oy istiye."

KAYNAK : ANKA