Gürsel Tekin’den müthiş iddia: Fark 1

İki ay önce anket şirketlerine kıçlarına teneke bağlayacağız diyen Gürsel Tekin, kendi yaptırdıkları anketin konuşulacak sonucunu açıkladı: AK Parti ile fark 1’e indi

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2011 12:34 GÜNCELLEME 03.05.2011 12:34 Partiler
Gürsel Tekin’den müthiş iddia: Fark 1

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel, yaptırdıkları son anketten çıkan sonuçlara göre AK Parti ile CHP arasındaki farkın 1’e indiğini açıkladı.

Sabah Gazetesi’nden Mahmut Övür’e konuşan Gürsel Tekin, araştırmayı yapan şirketin ismini vermeden, çok geniş kapsamlı bir kamuoyu araştırması yaptırdıklarını belirterek şunları kaydetti: "İnanmayacaksın ama yeni bir kamuoyu araştırmasının sonuçları çok çarpıcı. AK Parti ile aramızdaki fark bir puana indi."

"ANKETÇİLERİN KIÇLARINA TENEKE BAĞLAYACAĞIZ"

Anketten çıkan oy dağılımı hakkında bilgi vermeyen Gürsel Tekin geçtiğimiz Ocak ayının son günlerinde çıktığı bir televizyon programında CHP’nin oylarını yüzde 25’lerde gösteren anket şirketlerinin yanlı olduğunu söyleyerek “Seçimden sonra anket şirketlerinin kıçlarına teneke bağlayacağız” demiş ve araştırmacıların tepkisini çekmişti.

SON ÜÇ ANKETTE RAKAMLAR AYRI FARK AYNI

Üç büyük araştırma şirketi, ANDY-AR, GENAR ve KONSENSUS’un bir hafta içinde açıkladığı son araştırmalarında ise AK Parti ile CHP arasında fark ortalama 23 puan görünüyor.

İşte o sonuçlar:

ANDY-AR
AK Parti yüzde 51.2, CHP yüzde 28.8, MHP yüzde 10.7

GENAR
AK Parti yüzde 48.7, CHP yüzde 25.2, MHP yüzde 11.9

KONSENSUS
AK Parti yüzde 48.9, CHP yüzde 25.8, MHP yüzde 10.9

KAYNAK : Haber 7