Demirtaş: Erdoğan'ın gözü MHP'de

Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, "Başbakan, Kürtlere vurarak MHP'nin oylarını almak istiyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2011 03:20 GÜNCELLEME 12.05.2011 03:20 Partiler
Demirtaş: Erdoğan'ın gözü MHP'de

Hakkari bağımsız milletvekili adaylarından Esat Canan için Şemdinli ilçesinde açılacak seçim bürosunda bir program düzenlendi. Burada halka hitap eden Demirtaş, "Kürt halkı, demokratik özerkliği alana kadar mücadele edecektir. Bu bir özgürlük mücadelesidir. Bizim davamız budur. Bunlar halkın karşısına çıkacak yüz bulamayacaklar, ama alttan alta halkı kandırmaya çalışacaklardır. Bu meydanda bu halkın önünde söz veriyoruz. Makarnalarını da, kömürlerini de başlarına çalacağız. 12 Haziran'da Şemdinli halkı olarak ne olduğumuzu AK Parti'ye göstereceğiz" dedi.

AK Parti'ye güvenen ve oy verenlere de seslenen Demirtaş, "Kürtler kendi anavatanında kendini yönetecek ve eğitimini görecektir. Şemdinli'de yeşil kart dağıtarak, bir yandan da binlerce katı askeriyeye yapılan yatırımlarla bizleri kandıramazsınız. Bu Başbakan, gelmiş geçmiş halkı en çok kandıran biridir. Kendisine uzatılan barış projesini elinin tersiyle itmiştir. Gün gelir, bunların hepsi konuşulur. Eğer kendisine sunulan bu imkanları değerlendirseydi, sadece Türkiye'nin demokrasisini biraz daha geliştirseydi, bu kan dururdu. Başbakan şu anki gerilimden beslenerek MHP'nin oylarını almayı hedefliyor. Kürtlere vurarak MHP'nin oylarına almak istiyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından seçim bürosunun açılışını yapan Demirtaş ve beraberindekiler, daha sonra Yüksekova'ya geçti.

İHA